Pakelėse, pievose augančios ramunėlės liaudies medicinoje – tikras lobis. Iš jų ruošiama arbata gydo visą puokštę ligų ir apsaugo nuo kenksmingų mikrobų. Šios smulkios Saulės šviesą mėgstančios gėlės išsaugo daugybę vertingų medžiagų, net ir užpiltos karštu vandeniu. Džiovintų augalų visada turėtų būti virtuvės spintelėje.

 

Ramunėlių nuoviras gali išgydyti net įsisenėjusį gastritą. Tokiu atveju ramunėlių arbatą, vietoj kitų karštų gėrimų, reikėtų gerti tris kartus per dieną. Ramunėlių arbata malšina skrandžio spazmus ir nemalonius pojūčius skrandyje persivalgius.

 

Džiovintų ramunėlių nuovire išlieka vitaminas C, todėl tai puiki profilaktinė priemonė nuo peršalimo ligų. Vertingos medžiagos esančios ramunėles malšina gerklės skausmą ir mažina temperatūrą. Jeigu yra polinkis dažnai sirgti sezoninėmis peršalimo ligomis, ramunėlių arbatą galima gerti visus metus. Žiemą, pavasarį ir rudenį šių vaistažolių arbatą gerti bent 4 – 5 kartus per savaitę. Beje, ramunėlių arbata ne tik dezinfekuoja, bet ir gerina nuotaiką.

 

Ramunėlių arbatoje yra flavonoidų ir azulenų, kurie padeda gydyti vidaus organų uždegimą. Ji lengvina cistito ir kitų urogenitalinių ligų simptomus, padeda, apsinuodijus maistu. Joje esanti nikotino rūgštis apsaugo nuo organizmo išsekimo, jei laikomasi griežtos dietos. Vitaminas PP reguliuoja nervų sistemą, šalina galūnių jautrumo sutrikimus ir yra naudingas sergantiesiems diabetu.Tie, kurie reguliariai geria ramunėlių arbatą, rečiau kenčia nuo nemigos, neurozių, irzlumo ir streso.

 

Ramunėlių arbata padeda išsaugoti jaunystę. Nuoviru prausiamas veidas atrodo skaistesnis ir jaunesnis. Ypatingai odą gaivina masažas su vaistinių ramunėlių arbatos ledukais.