Dažniausiai dėmesys krypsta į pagrindinį patiekalą, o garnyrai tarsi lieka nuošalyje. Visgi tenka pripažinti, kad be gero garnyro patiekalas – lyg paveikslas be dailių rėmų. Tad kokiais garnyrais verta papildyti meniu?

 

Keptos moliūgų riekelės

 

3 porcijos

100 g 97 kcal

Ruošti 45 min.

 

  • 750 g Hokaido moliūgo
  • 2 skiltelės česnako
  • Šaukštelis malto kumino
  • Pusė šaukštelių maltos kalendros
  • Šaukštelis aitriųjų paprikų miltelių
  • Pusė šaukštelio ciberžolės miltelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Kelios šakelės šviežių rozmarinų
 

GAMINIMAS. Išimti moliūgo sėklas, supjaustyti apie 1,5 cm storio riekėmis (lupti nereikia!). Atskirame indelyje sumaišyti smulkintą česnaką su prieskoniais ir aliejumi. Mišiniu gerai įtrinti moliūgo riekeles. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Viršų apdėlioti rozmarinų šakelėmis. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

 

Roasted,Pumpkin,Slices,With,Garlic,And,Herbs,Close,Up.,Oven

 

Kukurūzai su kumpiu

 

6 porcijos

100 g 184 kcal

Ruošti 25 min.

 

  • 100 g rūkyto kumpio
  • Svogūnas
  • 650 g kukurūzų
  • Šaukštelis cukraus
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai smulkintų laiškinių česnakų
  • Šaukštas smulkintų šviežių kalendrų

GAMINIMAS. Kumpį smulkiai supjaustyti ir apkepinti sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Atidėti. Toje pačioje keptuvėje nuo kumpio likusiuose riebaluose kepti smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės ir taps skaidrus. Suberti kukurūzus, cukrų, pagardinti prieskoniais. Kepti apie 10 min. reguliariai pamaišant, kol kukurūzai ims karamelizuotis ir iš kraštų ruduoti. Įmaišyti kumpį, nukaitus pagardinti smulkintais žalumynais.

 

Fried,Corn,With,Bacon,southern,American,,Mexican,Bbq,Side,Dish,Recipe,

 

Aitrūs žiediniai kopūstai

 

4 porcijos

100 g 110 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • Vidutinio dydžio žiedinis kopūstas (apie 600 g)
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis česnakų miltelių
  • Šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • Pusė šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Kopūstą išskirstyti žiedynais. Atskirame dubenėlyje sumaišyti aliejų su prieskoniais. Mišinį supilti ant žiedynų ir labai gerai išmaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų. Paruoštus žiedynus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

 

Roasted,Spicy,Cauliflower,In,A,Bowl,,Vegan,Side,Dish,Idea

   

Bulvės su šparaginėmis pupelėmis

 

4 porcijos

100 g 120 kcal

Ruošti 50 min.

 

  • 500 g mažų bulvių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis česnakų miltelių
  • 300 g žalių šparaginių pupelių
  • Šaukštelis džiovintų itališkų žolelių mišinio
  • Šviežių čiobrelių ar petražolių patiekti
 

GAMINIMAS. Bulves nuplauti ir perpjauti (lupti nereikia). Apšlakstyti dviem šaukštais aliejaus, pagardinti druska, pipirais ir česnakais. Išmaišyti. Paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol taps traškios ir auksinės spalvos. Pupeles suberti į verdantį sūdytą vandenį ir virti apie 4 min. Išgriebus greitai perlieti šaltu vandeniu, kad liktų ryškios spalvos ir traškios. Nusausinus apšlakstyti likusiu aliejumi, pagardinti prieskoninių žolelių mišiniu. Patiekti sumaišius su keptomis bulvėmis ir papuošus smulkintais žalumynais.

 

Roasted,Crispy,Fingerling,Potatoes,With,Green,Beans,In,A,Serving

 

Sviestinės morkos

 

4 porcijos

100 g 130 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 500 g morkų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 3 šaukštai tarkuoto parmezano
  • Šviežių petražolių arba čiobrelių papuošti
 

GAMINIMAS. Morkas nuskusti ir supjaustyti apie 1 cm storio griežinėliais. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, įmaišyti spaustą česnaką, druską, pipirus. Paruoštu mišiniu užpilti morkas ir gerai išmaišyti. Vienu sluoksniu išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Ištraukus apibarstyti parmezanu ir dar 5 min. kepti, kol sūris išsilydys ir truputį apskrus. Patiekti papuošus smulkintais žalumynais.

 

Delicious,Garlic,Butter,Parmesan,Carrots,In,A,White,Tray,Ready

 

 
Spausdinti
 

Autorius Jūratė Survilė