Garderobo atnaujinimas – kaip permainų vėjas, įnešantis į spintą šviežio oro gūsį. Vos keli atpažįstami akcentai pavers įvaizdį šiuolaikišku ir madingu. Šį sezoną vyrauja laisvo silueto, patogi, nostalgiška ir sentimentali apranga. Sužinokite, kuo papuošti mylimus vyrusǃ

 

Džinsas nuo galvos iki kojų

 

Kadaise laikytas mados užribyje ir priskirtas darbininkams, denimas drąsiai žygiuoja miestų gatvėmis, net braunasi į biurus. Vadinamasis Teksaso smokingas – džinsinis įvaizdis derinant kelnes, marškinius, švarkus, striukes – unikalus pavyzdys, kaip kasdienė apranga gali virsti reprezentatyviu rezultatu. Svarbu komponuoti spalva, garinimu ir stiliumi identiškus garderobo elementus, kad susilietų viršus ir apačia. Išlaikoma griežta vertikalė, kuri optiškai lieknina ir suteikia ūgiui kelis papildomus centimetrus. Pereinamuoju sezonu labiausiai tinka įvairūs mėlyni atspalviai – nuo blukintos žydros iki tamsaus rašalo tono. Vyrauja tiesus, tačiau neaptemptas, arba šiek tiek platėjantis kelnių siluetas. Švarkai – minimalistinio dizaino, ilginto ir platinto modelio, be kišenių atvartų ir dekoro arba tradiciškai patrumpinti su horizontalia juosta apačioje. Sluoksniuojant su kitais drabužiais, pavyzdžiui, marškiniais, golfais, megztiniais, vengti kontrastų ir ryškių spalvų. Tinka panašaus intensyvumo pilki, rusvi, žalsvi, melsvi tonai, susiliejantys į bendrą visumą.

 

Full,Length,Of,Stylish,Young,Man,In,Denim,Jacket,And

 

Moksliuko įvaizdis

 

Nori vyrai ar nenori, teks sugrįžti į gimnazijos suolą ar universiteto auditoriją. Atgimsta jaunatviškas, žaismingas, tačiau gana konservatyvus preppy stilius, neatsiejamas nuo 1980-ųjų Amerikos ugdymo įstaigų uniformos. Pagrindinis įvaizdžio akcentas – sluoksniavimas. Klasikiniai marškiniai (pageidautina šviesūs ir marginti smulkiais raštais, juostelėmis), liemenės, vilnoniai švarkai lopytomis alkūnėmis, lygaus mezgimo megztiniai ar sagomis susagstomi kardiganai, siauri kaklaraiščiai, kostiuminio audinio ar velveto kelnės ir oksfordai kuria kuklaus, drovaus, mokslui ir darbui pasišventusio žmogaus įvaizdį. Spalvų paletė persmelkia ryškiu ir sultingu rudeniniu derliumi. Vyrauja sodrūs rudi, geltoni, burgundiški atspalviai, kuriuos papildo neutrali pilka, balta, juoda, tamsiai mėlyna. Priešingai nei 1980-aisiais, tinka ne prigludęs siluetas, lyg rūbai būtų išaugti, o laisvos, judesių nevaržančios ir figūrą paslepiančios linijos. Nėra tobulo suderinamumo. Atvirkščiai – kuriama kūrybinga, šiek tiek išsiblaškiusi akademinė nuotaika, todėl net kojinės gali būti skirtingos.

 

Handsome,Young,Business,Man,Outside,In,Winter

 

Kvadratiniai akinių rėmeliai

 

Ilgą laiką karaliavusią fantastinę temą su filmo „Matrica“ įvaizdžiu išstumia jaukus ir nostalgiškas 1970-ųjų stilius. Siauri akinių nuo saulės rėmeliai užleidžia vietą kvadrato formai, kuri dengia pusę veido. Atsisakoma metalinių konstrukcijų ir veidrodinių paviršių. Retro nuotaiką kuria spalvotas plastikas, pavyzdžiui, margintas vėžlio kiauto raštais, bei padūmavę, tik iš dalies tamsinti stiklai. Tokie akiniai idealiai atitinka 2024 m. rudens garderobo tendencijas, kurios semiasi įkvėpimo iš praeities. Verta atsižvelgti, kad masyvūs kvadratiniai aksesuarai labiausiai tinka stačiakampio ir ovalo formos veidui. Jei vyras negali pasigirti vešliais plaukais, plikę geriau pridengti skrybėle ar kitu galvos apdangalu. Trumpo ir siauro smakro savininkams patariama užleisti kelių dienų barzdelę arba suteikti apatinei veido daliai svorio aukšta golfo apykakle, apmuturiuoti kaklą storu šaliku. Žaidžiant slėpynes pavyks ne tik koreguoti proporcijas, bet ir pasislėpti nuo šalčio ar UV spindulių.

 

Stylish,Handsome.,Confident,Young,Man,Wearing,Sunglasses,And,Smiling,While

 

Ruda zomša

 

Šį rudenį madingi rūbai, kurie pasakoja istoriją: sendinti, ilgus metus dėvėti, tačiau autentiški ir kupini malonių atsiminimų. Vietoj tradicinės lygios ar lakuotos odos verta rinktis matinius, malonius liesti gaminius iš zomšos. Prabangus šokoladinis atspalvis perkels įvaizdį į naują lygmenį, nesvarbu, ar puošiamasi švarku, batais, pirštinėmis, ar rankine. Zomša suteikia išskirtinumo, atskleidžia subtilų skonį ir mados išmanymą. Lengva derinti su denimu, flanele, vilna, velvetu ir kitomis faktūrinėmis žaliavomis. Šokoladinė ruda draugauja su melsvais, pilkais, garstyčių atspalviais ir juoda. Deja, kurti derinius lengviau, nei rūpintis zomša siekiant apsaugoti investiciją. Neatspari krituliams, trinčiai ir riebalų dėmėms. Štai kodėl rekomenduojama įsigyti ne viršutinį rūbą, o tarpinį sluoksnį, pavyzdžiui, zomšinę liemenę su atlasiniu pamušalu. Sluoksniuojant su skirtingais garderobo elementais, tarnaus ištisus metus. Po kiekvieno dėvėjimo būtina išvėdinti ir laikyti individualiame apsauginiame maiše.

 

Portrait,Of,Casual,Man,Wearing,Brown,Leather,Jacket,And,Denim

 

Vintažinė apranga

 

Jei vyras pasirengęs žengti koja kojon su šiuolaikine mada, turėtų pasidomėti, ką dėvėjo… senelis. Tiek ant aukštosios mados podiumų, tiek socialiniuose tinkluose plinta vintažinis įvaizdis, atkartojantis vyresnio amžiaus žmonių aprangai būdingus akcentus. Plačios striukės su kampuotomis apykaklėmis, flaneliniai languoti marškiniai, raštuoti rankų darbo megztiniai ir liemenės, rudos ar gelsvos kelnės, suvarstomi batai apvaliomis noselėmis – tik keli atpažįstami senjoro garderobo elementai. Kuriama iliuzija lyg dėvimi per didelio dydžio pasiskolinti rūbai, esą anūkas lieknesnis už senelį, pavyzdžiui, pašiltinti marškiniai sukišami į kelnių vidų, o juosmuo suveržiamas plačiu diržu. Daug galimybių išnaudoti rankų darbo aksesuarus – šalikus, kepures, kumštines pirštines, vilnones kojines… Tegul sentimentai šildo ilgais rudens vakarais. Puikus įvaizdis laisvalaikiui, kelionėms ar poilsiui užmiestyje, šeimos šventėms namuose. Stilistai pataria eksperimentuoti – praėjusių epochų drabužius derinti su naujausiomis technologijomis. Pavyzdžiui, megztinis atrodo lyg megztas virbalais, o tiesų džemperis margintas atspausdintu 3D raštu, kuris optiškai apgauna akis.

 

Man,,Chair,And,Portrait,For,Retro,Fashion,With,Confidence,For

 

Leopardo kailio raštai

 

Gyvūnų motyvai sliuogia ne tik į moterų, bet ir į vyrų spintas. Patiks plačių pažiūrų ir individualumą vertinančioms asmenybėms – preppy, rock, dendy stiliaus atstovams. Sušvelnina grubų, kampuotą androgenišką siluetą, paskanina seksualumu ir nevaržoma laukine jėga. Ne kiekvienas vyras drįsta pasimatuoti leopardo kailio raštus dėl patirties stokos. Lengva priartėti prie kičo ribos. Net moterims laukinių kačių raštai yra sritis, kurioje nesunku paslysti. Norint prisijaukinti šią tendenciją, galima rinktis ne natūralaus rašto imitaciją, o pilkus, rusvus ir ne tokius kontrastingus piešinius arba pritaikyti mažomis porcijomis kaip aksesuarus. Galbūt užtektų diržo, šalio, apyrankės ar nosinaitės švarke. Kai kurie rūbų gamintojai apeina standartus – naudoja gyvūnų raštus kostiumų pamušalams. Aplinkiniai nemato, tačiau šeimininkas žino, kokią aistrą slepia po skvernu. Vyrai dažniau renkasi krokodilo ir gyvatės odos imitacijas, kurios irgi atitinka faunos temą, tačiau nėra labai puošnios, prabangios, įžūlios.

 

Portrait,African,American,Young,Male,In,Trendy,Outfit,Coat,With

 

Laukinių Vakarų akcentai

 

Šiandien kiekvienas gali pasijausti kaubojumi, prerijų užkariautoju ir rančos savininku. Laukiniai Vakarai niekada nedingsta iš mados horizonto, kiekvieną sezoną plečia įtakos zonas. Naujausiose rudens ir žiemos kolekcijose išsiskyrė nestandartiniai kostiumai, kuriuose netrūko etninių užuominų. Pakelta ir sustiprinta pečių linija, virvelės po kaklu vietoj įprasto kaklaraiščio, skrybėlės, skarelės ant riešų, kutais puoštos kuprinės, indėniškų raštų pončai, platūs odiniai diržai su metalinėmis sagtimis, kaubojiški batai įterpiami į klasikinį kostiumo derinį. Vyksta teleportacija iš atšiaurios laukinės stichijos į betonines džiungles. Miesto kaubojai gaudo ne pabėgusius galvijus, o verslo sandorius. Kai vis labiau trinama riba tarp lyčių, brutalūs, bet sumaniai užmaskuoti akcentai, pavyzdžiui, batai su metalinėmis detalėmis, tampa saviraiškos priemone tapatumui įtvirtinti. Svarbu neperdozuoti ir nesirengti lyg karnavalui. Vienu metu užtenka naudoti kelis atpažįstamus Laukinių Vakarų elementus.

 

Black,Leather,Men's,Cowboy,Shoe,And,Belt,On,Wooden,Table,

 

Ilgas lietpaltis

 

Kiekvienas dizaineris ir stilistas paliudys, kad vyrui reikia nors vieno demisezoninio viršutinio rūbų, kuris padėtų išgyventi klimato permainas. Jeigu tenka rinktis tarp striukės, puspalčio ar ilgo lietpalčio, nugali pastarasis. Ilgas, žemę siekiantis siluetas – tarsi ledkalnio viršūnė, vainikuojanti visą įvaizdį. Estetika dera su funkcionalumu. Madingos glotnios, aptakios, t. y. neperpučiamos ir drėgmei atsparios medžiagos, kurios sulaiko kūno šilumą. Prioritetu laikomas minimalistinis dizainas slepiant kišenes ir užsegimus. Vienintelė puošni detalė – siauri atvartai ir V formos apykaklė. Puikiai gula ant klasikinio kostiumo, jei tenka dirbti biure. Laisvalaikiu galima derinti su prigludusiu golfu, platėjančiomis kelnėmis ir aulinukais storu padu. Vienintelis reikalavimas, palaikantis vertikalę, – vengti spalvų mozaikos. Visi įvaizdžio elementai turėtų būti artimos spalvos, kaip lietpaltis. Universaliausias pasirinkimas – juoda ir tamsiai rudi, pilki, mėlyni, žali tonai, padedantys užmaskuoti teplumą. Rūbo apačia vis tiek pasmerkta šluoti šaligatvius ir šlapti.

 

Elegant,Young,Handsome,Man,In,Long,Stylish,Coat.,Studio,Fashion

   

Autorius Jurgita Ramanauskienė