Turbūt pastebėjote, kad vienos moterys pinigų turi visada, o kitos, nors ir kiek daug ar sunkiai dirbtų, vos galą su galu suduria. Ir tai galima paaiškinti. Pasirodo, turtuoliai ir vargšai mąsto skirtingai!

 

Atsikratykite netinkamų įsitikinimųPhoto,Of,Tenderness,Classy,Lady,Leaning,On,Comfortable,Sofa,Waiting

 

Daugybė tyrimų atskleidžia, kad milijonieriai nuo neturtingųjų labiausiai skiriasi mąstymu. Tiesa ta, kad daugybė suklestėti neleidžiančių kliūčių slypi mūsų galvose.

 

Jeigu nuolat lydi finansinės duobės, faktas, kad pirmiausia turite keisti mąstymą ir kasdienius įpročius. Po truputį, žingsnis po žingsnio. Nuo ko pradėti? Pirmiausia nustokite bambėti ir skųstis, kad neturite pinigų, nes pinigai – galinga energija: ką kalbėsite, tą ir pritrauksite. Transerfingo specialistas Vadimas Zelandas pabrėžia, kad turime išmanyti, kur ir kaip nukreipti šią energiją. Pasak specialisto, pinigai neturėtų būti tikslu. Jie natūraliai ateina einant tikslo link. Kaip mąsto milijonieriai? Jie susikuria konkrečią viziją ir visą vidinę energiją sutelkia į tai, kaip ją įgyvendinti. Tuomet pinigai ateina savaime. Ne veltui sakoma, kad ką galime įsivaizduoti, tą galime ir įgyvendinti. Visi garsūs milijonieriai vieningai tvirtina, kad prieš įgyvendindami sumanytą tikslą pirmiausia detaliai apgalvoja, kaip turėtų atrodyti rezultatas.

 

Apie pinigus galvokite tik teigiamai. Dažnai žmonės jų neturi vien todėl, kad niekaip negali iš galvos išmesti įsitikinimų, neva „pinigai – nešvarūs“ arba „pinigai uždirbami labai sunkiai“. Bet juk šie įsitikinimai sugalvoti nesėkmingų žmonių ir nieko bendro su realybe neturi. Kasdien, vos pramerkusi akis, geriau kartokite: „Pinigų visada turiu“ arba „pinigai pas mane ateina lengvai ir be didelių pastangų.“ Gal iš pradžių tai atrodys kvaila, bet jei šias frazes kartosite kiekvieną dieną ryte ir vakare 21 dieną (per tiek laiko susiformuoja nauji įpročiai), nė pati nepajusite, kaip pasikeis jūsų mąstymas.

 

Kodėl milijonierius nebijo bankrutuoti

 

Daugybė pavyzdžių rodo, kad jeigu subankrutuoja turtingas žmogus, greitai jis vėl sėkmingai atsistoja ant kojų ir uždirba prarastus milijonus. O jeigu milijoną duodi vargšui, pinigus jis išleidžia neįtikėtinai greitai ir vėl sėdi be pinigų. Kaip žinome, iššvaistyti pinigus lengva, bet tai neatneša nei naudos, nei laimės. Pinigai – įnoringas įrankis. Jie gali suteikti neįtikėtinai daug laimės arba priversti kentėti, todėl svarbu išmokti valdyti šią energiją. Daugelis ugdomojo vadovavimo mokytojų teigia, kad nereikėtų paversti pinigų pagrindiniu tikslu ir garbinimo objektu, bet pirmiau ieškoti pašaukimo ir juo vadovaujantis kurti gerovę. Tuomet aplenks finansinės bėdos.

 

Kaip išvengti klaidų?

 

Pasak milijonierių, viena didžiausių varguolių klaidų – per didelis godumas. Tokie žmonės dažniausiai sunkiai dirba, nes bijo likti išvis be pinigų. Gavę atlyginimą išleidžia žaibiškai tik sau ir gerai nepagalvoję, kaip tinkamai paskirstyti srautus. Tačiau nesąmoningai bandydami susikurti turtuolio iliuziją ir pirkdami ne visada reikalingus daiktus tik dar labiau skursta. Jei tokio mąstymo žmogus gaus daugiau pinigų, jis tiesiog visko prisipirks dar daugiau. Kuo daugiau finansų turės, tuo gausiau išleis nereikalingiems daiktams. Šie žmonės dirba dėl pinigų ir tiki, kad už juos galima nusipirkti laimę. Didesnei laimei įsigyti greitai prireikia dar daugiau pinigų. Tie, kurie vadovaujasi tokiais principais, niekada taip ir netampa turtingi, nesulaukia sėkmės. Šie žmonės, jei mąstymo nekeičia, niekada neišsiveržia iš godumo rato. Todėl, norint iš jo ištrūkti, tiesiog privalu atsikratyti baimės ir godumo, liautis būti niekuo neišsiskiriančia minios dalimi ir įsigilinti į tikruosius norus, suprasti savo pašaukimą ir pradėti įgyvendinti svajones.

 

Ar galima išmokti verslumo?

   

Galima, jei labai to norite ir sekate geriausiais pasaulio milijonierių pavyzdžiais. Žinoma, prireiks pastangų, tačiau jeigu netobulėsite, nesiimsite ryžtingų veiksmų, niekas nepadės. Tiesa ta, kad verslo pradžioje pinigai mažai susiję su sėkme. Daug svarbiau entuziazmas, originalus mąstymas, aistra ir ryžtas. Visos šios savybės nieko nekainuoja ir daug vertingesnės už bet kokius pinigus. Tik nereikėtų nusiminti ir nuleisti rankų susidūrus su pirmomis nesėkmėmis. Jų neišvengia nė vienas, kuris nesėdi rankų sudėjęs. Klupdami įgyjame daugiau patirties, žinome, kokių klaidų daugiau nekartoti. Be to, sunkumai – puiki galimybė tapti stipresniems.

 

Keisti įpročius

   

Turtingi žmonės turi įprotį sudaryti ne tik savaitės, bet ir mėnesio ar net metų planą. Tad jei neturėjote įpročio planuoti, kuo greičiau pradėkite tai daryti. Ir visiškai nesvarbu, kad situaciją kartais gali pakoreguoti aplinkos įvykiai. Vis tiek planuokite. Svajonėms ir planams įgyvendinti galite net paskirti atskirą užrašų knygelę. Tik susirašę tikslus neskubėkite jų visų įgyvendinti vienu metu. Pradėkite nuo vieno ir nuosekliai jo siekite.

 

Žinoma, kad turtingieji įkvėpimo ir patirties semiasi iš knygų. Taigi, jeigu iki šiol nemėgote skaityti, pats metas pradėti tai daryti. Motyvacinės knygos labai įkvepia ir padeda nesustoti pusiaukelėje žingsniuojant svajonių link. Statistika skelbia, kad knygas skaito net 88 % turtuolių. Tačiau šį užsiėmimą mėgsta vos 25 % gyvenančiųjų vargingai.

 

Fizinis aktyvumas – dar vienas turtingų žmonių bruožas. Vargu ar sutiksite labai turtingą žmogų, kuriam visiškai nerūpėtų fizinė veikla. Dažniausiai tokie žmonės rūpinasi sveikata, nemažai juda, yra atradę mėgstamiausią sportą. Be to, galvoja, ką deda į burną. Šlamštmaisčio milijonieriui neįsiūlysi. Kaip žinome, maistas turi daug įtakos mąstymui, nusiteikimui, net sprendimų priėmimui. Taigi rinkitės kuo natūralesnius ir sveikesnius produktus, valgykite šviežią maistą, o tada ir jūsų mąstymas taps progresyvesnis.

 

Visavertis miegas – taip pat svarbi sąlyga norint, kad protas būtų aštrus ir pavyktų priimti kuo geresnius sprendimus. Pailsėjęs žmogus geriau mąsto, yra daug optimistiškesnis.

 

Verta žinoti!

 

Pasak vedų žinovų, laimę ir klestėjimą atneša tokie pinigai, kurie nukreipiami žmonijos gerovei kurti. Ne veltui sakoma, kad geriems, kilniems tikslams nuoširdžiai skirti pinigai grįžta su kaupu. Taigi, pagalvokite, kokia savo veikla galite padaryti pasaulį gražesnį ir veikite žmonių labui, o pinigai ateis natūraliai. Tuo neabejoja ir savo pavyzdžiu įrodo britų milijonierius Richardas Bransonas. Jis visada pabrėžia, kad dirbant svarbu tik tai, kas gerina aplinkinių gyvenimą ir visuotinį pasitenkinimą.

 

10 mąstymo skirtumų

 
  •  Turtuoliai yra drąsūs, veržlūs, dažniausiai aiškiai išsako savo nuomonę ir nevengia priimti nepopuliarių sprendimų. Neturtingieji dažniau būna tylūs, renkasi būti nuošalyje ir patylėti.
  •  Milijonieriai įsitikinę, kad sėkmė – jų rankose, o varguoliai neabejoja, kad viskas priklauso nuo likimo, kurio nelemta pakeisti.
  •  Turtuoliai pinigus siekia gauti už idėjas ir į darbą įdėtą energiją, o vargšai – už išdirbtas darbo valandas.
  •  Tie, kuriems sunku užsidirbti, dažniausiai gyvenime mato kliūtis ir sunkumus, o pasiturintys kiekvienoje situacijoje įžvelgia naujų galimybių ir nevengia jomis pasinaudoti.
  •  Žmonės, kuriems pinigų skaičiuoti nereikia, padarę klaidą iš jos pasimoko, o negalinčius galo su galu sudurti nesėkmės dar labiau prislegia ir žlugdo.
  •  Turtuoliai dirba galvodami apie tai, kad pinigai generuoja dar didesnius pinigus, o skurdžiai gyvenantys į darbą eina tam, kad kaip nors išgyventų.
  •  Neturtingieji dažniausiai pripažįsta tik tai, ką gerai žino, į pasaulį žvelgia ribotai, bijo išeiti iš komforto zonos, o milijonieriai į pasaulį žvelgia plačiai, nuolat domisi naujovėmis.
  •  Vargšai dažnai smerkia turtinguosius, o pinigų nestokojantys net viešumoje džiaugiasi už save pranašesniais, stengiasi su jais susidraugauti ir kažko pasimokyti.
  •  Turtuoliai net turėdami klestintį verslą ieško vis naujų galimybių ir bet kurią akimirką pasirengę permainoms, o skurdžiai gyvenantys bijo bet kokių pokyčių ir visada renkasi saugesnį variantą.
  •   Milijonieriai nebijo prisipažinti klydę, o vargšai savo klaidas bando paslėpti, dėl jų kaltina kitus, bet tik ne save.