Troškiniai – puikus maistas rudeniui. Jie sotūs, maistingi, šildo kūną ir sielą. Be to, paprasta paruošti – galima naudoti kone viską, ką randate šaldytuve. Siūlome išbandyti keletą rudeniškų troškinių receptų.

 

Prancūziškas jūrų gėrybių

 

6 porcijos

100 g 224 kcal

Ruošti 45 min.

 
  •  4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  •  Svogūnas
  •  Pankolio gumbas
  •  70 g saliero
  •  Morka
  •  2 bulvės
  •  4 skiltelės česnako
  •  2 pomidorai
  •  Laurų lapas
  •  Pusė šaukštelio šafrano
  •  Kelios šakelės šviežių čiobrelių
  •  1 l žuvies sultinio
  •  1 kg mėgstamos baltos žuvies filė
  •  2–3 omaro uodegos
  •  15 krevečių
  •  450 g midijų su kiautais
  •  6 šukutės
  •  Druskos, maltų juodųjų pagal skonį

GAMINIMAS. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apie 10 min. kepinti smulkiai pjaustytą svogūną, pankolį, salierą, morką ir bulves. Suberti traiškytą česnaką, smulkintus pomidorus, pagardinti laurų lapu, čiobreliais ir šafranu. Troškinti dar apie 10 min. Supilti sultinį ir virti, kol bulvės suminkštės. Sudėti gabalėliais pjaustytą žuvį, pavirti 5 min. Suberti jūrų gėrybes ir virti 5 min. Pagardinti druska ir pipirais.

 

Bouillabaisse:,French,Seafood,Stew,With,Fish,,Shellfish,,And,A,Flavorful

 

Avienos

 

6 porcijos

100 g 345 kcal.

Ruošti 2 val.

 
  •  900 g avienos be kaulo
  •  Šaukštelis aliejaus
  •  Svogūnas
  •  2 morkos
  •  Saliero stiebas
  •  Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  •  3 skiltelės česnako
  •  60 g pomidorų pastos
  •  Šaukštelis malto kumino
  •  Šaukštelis maltos rūkytos paprikos
  •  1,2 l jautienos sultinio
  •  200 ml raudonojo vyno
  •  Šaukštelis Vorčesterio padažo
  •  Kelios šakelės šviežių rozmarinų
  •  2 laurų lapai
  •  900 g mažų bulvių (baby potatoes)
  •  Saujelė šviežių petražolių

GAMINIMAS. Avieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir 10 min. maišant kepinti aliejuje. Išėmus mėsą tame pačiame puode apkepti smulkintą svogūną, griežinėliais pjaustytas morkas ir kubeliais smulkintą salierą, kol šiek tiek suminkštės – apie 10 min. Pagardinti druska ir pipirais, sudėti česnaką, pomidorų pastą, suberti kuminą, paprikos miltelius ir kepinti dar porą minučių. Sudėti kepintą mėsą, supilti sultinį, vyną, Vorčesterio padažą, suberti rozmarinus, laurų lapus. Užvirus skysčiui sumažinti kaitrą ir pridengus virti apie 30 min. Sudėti pusiau perpjautas bulves ir virti dar 30 min. Prieš patiekiant išimti rozmarinus ir laurų lapus. Papuošti smulkintomis petražolėmis.

 

Meat,Stew,With,Vegetable,On,Rustic,Wooden,Background

   

Jautienos

 

4 porcijos

100 g 289 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  •  400 g jautienos be kaulo
  •  Šaukštas alyvuogių aliejaus
  •  Šaukštas sviesto
  •  100 ml raudonojo sauso vyno
  •  350 ml daržovių sultinio
  •  4 bulvės
  •  Didelė morka
  •  Svogūnas
  •  3 skiltelės česnako
  •  Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  •  Pusė šaukštelio malto muskato
  •  Pusė šaukštelio cinamono
  •  Kelios šakelės šviežių kalendrų

GAMINIMAS. Jautieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apkepti įkaitintame aliejaus bei sviesto mišinyje. Kai apskrus, supilti vyną ir troškinti dar 5 min.

 

Užvirinti sultinį, sudėti mėsą (supilti ir keptuvėje likusį skystį), smulkintas bulves, morką, svogūną, česnaką, pagardinti prieskoniais ir lėtai virti uždengtame puode apie 1 val. Patiekti papuošus kalendromis.

 

Irish,Stew,Made,With,Beef,,Potatoes,,Carrots,And,Herbs.,Traditional

 

Vegetariškas bulvių ir baklažanų

 

3 porcijos

100 g 155 kcal

Ruošti 1 val.

 
  •  4 bulvės
  •  Svogūnas
  •  Morka
  •  Raudona saldžioji paprika
  •  Aliejaus kepti
  •  2 skiltelės česnako
  •  2 baklažanai
  •  400 ml vandens
  •  100 g špinatų
  •  Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

GAMINIMAS. Bulves nuskusti ir virti sūdytame vandenyje apie 15 min. Išvirusias susmulkinti. Svogūną, morką, papriką susmulkinti ir kepti, kol suminkštės. Sudėti traiškytą česnaką, virtas bulves, smulkintus baklažanus, supilti vandenį ir uždengus troškinti apie 10 min. Sudėti špinatus, pagardinti prieskoniais ir troškinti dar apie 10 min.

 

Vegetable,Ragout,In,A,Wooden,Bowl

 

Aštrus lęšių

 

4 porcijos

100 g 300 kcal

Ruošti 50 min.

 

  •  Šaukštas alyvuogių aliejaus
  •  Morka
  •  2 stiebai saliero
  •  250 g bulvių
  •  Skiltelė česnako
  •  Druskos, maltų juodųjų pipirų, aitriųjų paprikų pagal skonį
  •  3 pomidorai
  •  250 g per naktį mirkytų žaliųjų lęšių
  •  500 ml daržovių sultinio
  •  4 šaukštai grietinės
  •  Petražolių puošti

GAMINIMAS. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti smulkiai pjaustytą morką, saliero stiebus, bulves. Maišant kepti apie 15 min., kol įgaus gražų auksinį atspalvį. Sudėti traiškytą česnaką, prieskonius. Suberti smulkintus pomidorus, lęšius, supilti sultinį ir uždengus troškinti 30 min., kol lęšiai suminkštės. Patiekti paskaninus grietine ir papuošus petražolėmis.

 

Homemade,Brown,Lentil,Soup,With,Carrots,Onions,And,Tomatos

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė