Nišiniai kvepalai yra ypatingi savo sudėtingomis ir unikaliomis kvapų kompozicijomis. Norint išnaudoti visas jų galimybes ir leisti atsiskleisti visoms kvapų natoms, svarbu žinoti keletą pagrindinių taisyklių, kaip teisingai juos naudoti.

 

Tinkamas nišinių kvepalų naudojimas244. Kaip teisingai naudoti nišinius kvepalus (1)

 
  •  Kvapo pasirinkimas
 

Prieš naudojant nišinius kvepalus, svarbu pasirinkti tinkamą kvapą, tai padaryti galite internetinėje parduotuvėje: ziuzi.lt. Nišiniai kvepalai dažnai turi sudėtingesnes ir gilesnes kvapų kompozicijas, todėl geriausia juos išbandyti prieš perkant. Daugelis parduotuvių siūlo mažus mėginukus arba pavyzdžius, kuriuos galite išbandyti namuose. Kvapą reikia pabandyti ant odos, nes kiekvieno žmogaus oda reaguoja su kvepalais skirtingai, todėl kvapas gali šiek tiek skirtis nuo to, kaip jis jaučiamas buteliuke.

 
  •  Tinkama laikymo vieta
 

Kvepalų kokybė ir ilgaamžiškumas labai priklauso nuo jų laikymo sąlygų. Nišinius kvepalus geriausia laikyti vėsioje, tamsioje vietoje, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių. Šviesa ir šiluma gali pakeisti kvepalų sudėtį ir sugadinti jų aromatą. Taip pat svarbu laikyti buteliuką sandariai uždarytą, kad kvapas neišgaruotų.

 
  •  Naudojimas ant tinkamų kūno vietų
 

Norint, kad kvepalai atsiskleistų visu savo grožiu, juos reikia purkšti ant tinkamų kūno vietų. Geriausios vietos yra tos, kuriose oda yra šiltesnė ir kur pulsuoja kraujas. Tai gali būti riešai, kaklas, už ausų, vidinė alkūnių dalis ir keliai. Šiluma padeda kvepalams atsiskleisti ir skleisti kvapą ilgesnį laiką.

 
  •  Teisingas naudojimas
 

Purškiant kvepalus, nereikėtų jų per daug įtrinti į odą, nes tai gali pakeisti kvapų molekules ir sugadinti aromatą. Vietoj to, leiskite kvepalams natūraliai išdžiūti ant odos. Taip pat svarbu nenaudoti per daug kvepalų – dažniausiai pakanka kelių purškimų, kad kvapas būtų pastebimas, bet ne per stiprus.

 
  •  Sezoninis pritaikymas
 

Kai kurie nišiniai kvepalai geriau atsiskleidžia tam tikru metų laiku. Pavyzdžiui, lengvesni, gaivesni kvapai puikiai tinka pavasariui ir vasarai, o sunkesni, šiltesni aromatai – rudeniui ir žiemai. Priderinant kvepalus prie sezono, galima pasiekti geresnį jų atsiskleidimą ir ilgesnį išlikimą.

 
  •  Progos ir nuotaikos
 

Nišiniai kvepalai gali būti naudojami skirtingoms progoms ir nuotaikoms. Pasirinkite lengvesnius ir gaivesnius kvapus dienai, o intensyvesnius ir sodresnius – vakarui ar ypatingoms progoms. Taip pat atsižvelkite į savo nuotaiką – kai kurie kvapai gali suteikti energijos, kiti – nuraminti ar sukelti romantiškus jausmus.