Sveiki desertai su ispaninių šalavijų sėklomis
2023-12-15 07:30Mažos, bet galingos sėklos. Tai supermaistui priskiriamas produktas, pasižymintis organizmui naudingų medžiagų gausa. Netgi desertai su šiomis sėklomis ne tik gardūs, bet ir sveiki!
Pudingas su avietėmis
5 porcijos
100 g 147 kcal
Ruošti 5 val.
PUDINGUI:
- 280 g graikiško jogurto
- 240 ml kokosų pieno
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 60 ml klevų sirupo
- 40 g ispaninių šalavijų sėklų
AVIEČIŲ PIURĖ:
- 250 g šviežių arba šaldytų aviečių
- 2 šaukšteliai tarkuotų citrinos žievelių
GAMINIMAS. Sumaišyti visus pudingui skirtus ingredientus ir laikyti 30 min., kol sėklos išbrinks.
Per tą laiką pasiruošti aviečių piurė – tam skirtus ingredientus sutrinti elektriniu trintuvu.
Į serviravimo indelių dugną paskirstyti aviečių piurė, ant viršaus pilti pudingo masę. Paruoštus desertus mažiausiai 4 val. dėti į šaldytuvą sutvirtėti.
Patiekti galima papuošus mėtų lapais, uogomis.
Glotnučio dubuo
2 porcijos
100 g 153 kcal
Ruošti 10 min.
- 320 g šaldytų uogų mišinio
- 2 šaldyti bananai
- 90 ml kokosų pieno
- 2 šaukštai vanilinių baltymų miltelių
VIRŠUI:
- Nedidelis bananas
- 2 didelės braškės (ar kitų mėgstamų uogų)
- 40 g granolos
- 10 g nesaldintų kokosų drožlių
- 25 g ispaninių šalavijų sėklų
GAMINIMAS. Šaldytas uogas ir smulkintus bananus užpilti kokosų pienu, suberti baltymų miltelius ir viską sutrinti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Supilstyti į dubenėlius.
Ant viršaus dėti griežinėliais pjaustytą bananą, braškes, užberti granolos, kokosų drožlių ir sėklų. Galima dėti ir kitų mėgstamų priedų.
Sveikuoliški sausainiai
9 porcijos
100 g 324 kcal
Ruošti 30 min.
KIAUŠINIO MASEI:
- Šaukštas ispaninių šalavijų sėklų
- 4 šaukštai vandens
SAUSI INGREDIENTAI:
- 60 g avižinių dribsnių
- 15 g avižų miltų
- 2 šaukštai moliūgų sėklų
- 2 šaukštai migdolų riekelių
- Šaukštas ispaninių šalavijų sėklų
- Šaukštelis cinamono
- Žiupsnelis druskos
DRĖGNI INGREDIENTAI:
- 60 ml klevų sirupo
- 60 g migdolų sviesto
GAMINIMAS. Pirmiausia pasiruošti kiaušinį atstojančią masę: sėklas užpilti vandeniu, išmaišyti ir palikti bent 10 min. išbrinkti.
Sausus ingredientus sumaišyti ir permalti elektriniu trintuvu iki stambokų trupinių. Įmaišyti drėgnus ingredientus ir sėklų masę. Suminkyti tešlą, suformuoti sausainius. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C.
Energiniai kamuolėliai
18 vnt.
100 g 347 kcal
Ruošti 1 val.
- 100 g džiovintų spanguolių
- 40 ispaninių šalavijų sėklų
- 120 ml verdančio vandens
- Šaukštelis vanilės esencijos
- 30 g nesaldintų kokosų drožlių
- 145 g makadamijų
- 30 g kakavos miltelių
- 2 šaukštai kokosų aliejaus
- 2 šaukštai medaus
- Migdolų riekelių puošti
GAMINIMAS. Spanguoles ir sėklas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5–10 min. Kartu su likusiais ingredientais sudėti į elektrinį trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Iš jos suformuoti kamuolėlius ir kiekvieną apvolioti smulkintomis migdolų riekelėmis. Bent 40 min. dėti į šaldytuvą sutvirtėti.
Šokoladinis pudingas
4 porcijos
100 g 150 kcal
Ruošti 2,5 val.
- Avokadas
- 30 g nesaldintos kakavos miltelių
- 2 šaukštai agavų sirupo
- Pusė šaukštelio cinamono
- Žiupsnelis druskos
- Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
- 360 ml pieno
- 90 g ispaninių šalavijų sėklų
PUOŠIMUI:
- Šviežių mėgstamų uogų
- Migdolų riekelių
- Šviežių mėtų
GAMINIMAS. Avokado minkštimą kartu su agavų sirupu, prieskoniais ir pienu sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės. Įmaišyti sėklas. Palikti apie 10 min. pastovėti, kad sėklos išbrinktų.
Pudingą supilstyti į serviravimo indelius ir bent 2 val. dėti į šaldytuvą sutvirtėti.
Patiekti papuošus uogomis, migdolų riekelėmis, mėtų lapais.
Autorius Jūratė Survilė