Grupės „Queens of Roses“ vokalistei Akvilei Kisielienei ši vasara ypatinga – liko visai nedaug, iki šeimą papildys naujas narys. Dainininkė pasakoja, kad, kitaip nei iki šiol, šią vasarą gyvena lėtesniu tempu, su mažiau darbų ir daugiau poilsio. „Visai mielai sulėtinau tempą ir džiaugiuosi nauju etapu, lig šiol nepatirtais fiziniais pojūčiais bei pokyčiais“, – sako pašnekovė.

 
Akvilė Kisielienė, Aistės Kirsnytės nuotrauka

Akvilė Kisielienė, Aistės Kirsnytės nuotrauka

 

KĄ paprastai veikiate šiltuoju metų laiku?

 

Dažniausiai taip išpuola, kad vasara yra pats koncertinio sezono įkarštis. Be abejo, darbus keičia įvairios pramogos, kelionės. Kasmet atostogaujame tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, paprastai per vasarą suplanuodami 2–3 keliones. Šią vasarą nei darbų, nei pramogų nėra per daug, tačiau dėl to visai nesigraužiu – ramiai priimu sėslesnį gyvenimo ritmą.

 

KĄ labiau mėgstate – jūrą, ežerus, o gal upes?

 

Labiausiai mėgstu jūrą, tačiau patinka šiltas vanduo, ko Baltijos jūra mums nelabai gali pasiūlyti (šypteli). Taigi, kiekvieną vasarą, derindami atostogas prie vyro darbo, iškeliaujame pailsėti į užsienį. Visgi Lietuvos pajūrį taip pat mėgstame, turime namus ir Klaipėdoje, ir Nidoje, todėl vasarą nemažai laiko praleidžiame čia.

 

KOKIŲ vasaros gėrybių norite atsivalgyti, kol jų yra?

 

Mano mėgstamiausios vasaros uogos yra trešnės, jas galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Vertinu visas sodo ir daržo gėrybes, kurias užaugina tėvukai sodybose, šiltnamiuose. Neaplenkiame ir turgelių, kur ūkininkai prekiauja pačių augintomis daržovėmis, vaisiais. Stengiamės valgyti kuo daugiau lietuviškų gėrybių, o vasara tam tinkamiausias metas.

 

KĄ mokate puikiai gaminti?

 

Prieš kelias dienas draugai sakė, kad pagaminau labai skanius makaronus su lašiša. Ko gero, makaronai su lašiša, vištiena ar jūrų gėrybėmis, įvairūs troškiniai yra arčiausiai to, ką galėčiau laikyti savo firminiais patiekalais. Taip pat pavyksta desertai, įvairūs saldūs kepiniai. Tiesą sakant, nesu didelė maisto gaminimo entuziastė, bet gaminti tenka dažnai ir, pasak vyro, pavyksta visai neprastai. Nors ką jam belieka sakyti – jei ne aš, šeima taip ir liktų nevalgiusi (juokiasi).

 

KAIP jums smagiau – kviestis svečius ar pačiai vykti pas kitus?

 

Vargelio truputį daugiau kviečiantis svečius pas save, todėl labiausiai patinka viduriukas, kai vieną kartą susirenkame pas vienus, kitą kartą pas kitus. Gerai, kai ir pats neapsikrauni, ir draugų neapkrauni, todėl viešnagės turi būti saikingos.

 

KADA paskutinį kartą buvote nuoširdžiai nustebinta žmonių gerumo?

 

Sakyčiau šiuo laikotarpiu labai pasijautė, kad aplink mane yra geri žmonės. Gal įtakos turi tai, kad laukiuosi? Visi šiltesni, mielesni, geresni, visi nori padėti, kažkuo nudžiuginti. Šis paskutinis pusmetis man labai pozityvus ir visi aplink atrodo pozityvūs, o gal pati šiuo laikotarpiu stengiuosi save apsupti tokia aplinka?

 

KAM aukojate, kokias iniciatyvas remiate?

 

Aukoju ankstukus globojančiai organizacijai, taip pat gyvūnų prieglaudoms. Gyvūnėlių tema mums itin jautri, nes patys turime šuniuką. Mielai jo ėdalu, priežiūros priemonėmis, žaisliukais dalinamės su beglobiais keturkojais, nuveždami dovanų į prieglaudas.

 

KIEK pinigų jums yra pakankamai?

   

Nesu išlaidi, galėčiau išgyventi su nedidele suma. Man svarbiausia susimokėti visus komunalinius mokesčius, kad galėtume gyventi su patogumais, ir nusipirkti maisto. Be pramogų, drabužių ir kitų „šmutkių“ bei grožio procedūrų galėčiau išgyventi. Vadovaujuosi taisykle gyventi pagal savo galimybes.

 

KOKS geriausias ir blogiausias jūsų pirkinys?

 

Paskutiniu metu stengiamės sumažinti vartojimą, labiau apgalvoti pirkinius, nepriimti sprendimų staigiai, vadovaujantis emocijomis. Geriausi pirkiniai buvo dideli – nekilnojamasis turtas, bet jie ir buvo apgalvoti, pasverti. Kalbant apie prastus pirkinis, kurių gailėčiausi, ko gero, tai būtų drabužiai, batai ir kiti nereikšmingi dalykai, kuriems pinigus išleidau, bet tų daiktų taip ir nenaudoju. Gerai, kad tai nėra didelės sumos.

 

KOKS mėgstamiausias jūsų drabužis?

 

Mėgstu rengtis įvairiai – nuo sportinio iki elegantiško stiliaus. Mano spintoje galima rasti pačių įvairiausių modelių ir spalvų drabužių. Tiesa, paskutiniu metu mano aprangos stilius labiau sportiškas, patogus, nevaržantis judesių ir neįpareigojantis. Vyrauja ir lygiapadžiai bateliai. Nors aukštakulnių pilna spinta, bet su metais vis labiau vertinu patogumą ir tokių batelių beveik nebeperku, nebent koncertams.

 

KĄ visada turite rankinėje?

 

Šiuo metu turiu piniginę, raktus, telefoną, užkandžių ir vandens gertuvę. Pasiimti su savimi užkandžių yra naujas įprotis – dabar visada rankinėje galima rasti batonėlį ar vaisių. Dar lūpų blizgį ar balzamą.

 

KOKIOS kosmetikos priemonės ar grožio procedūros jums svarbiausios?

 

Negalėčiau išsiversti be gerų veido priežiūros priemonių: makiažo valiklio, prausiklio, dieninio ir naktinio kremo. Tai mano kasdienė būtinoji rutina. Dekoratyvinę kosmetiką naudoju pagal poreikį ir nuotaiką, galėčiau išsiversti ir be jos. Procedūras darausi standartines – manikiūras, veido valymas ir drėkinimas kosmetologo kabinete, kirpykla.

 

KAIP puoselėjate vidinį grožį?

 

Labiau rūpintis savo emocine sveikata pradėjau pastaraisiais metais. Turiu nuostabią terapeutę, pas kurią lankausi. Psichoterapija man didelis atradimas, padėjęs susidėlioti daug svarbių dalykų. Gailiuosi, kad terapijos neatradau anksčiau. Dar vidinį grožį puoselėti padeda knygos, tinkama aplinka, teigiami žmonės.

 

SU KUO asocijuojasi žodis „vienatvė“?

 

Nelabai patinka būti vienai, tačiau nesu ir kompanijos žmogus: kartais intensyvus veiksmas, didelės minios šiek tiek vargina. Bet su artimiausiais žmonėmis – vyru, tėvais, draugais – man norisi kasdienio bendravimo, kad jie visada būtų šalia. Žinoma, reikia ir laiko sau – knygą paskaityti, pasitvarkyti, pabūti su savimi, bet kad artimieji pernelyg nenutoltų.

 

KOKIOS patirtys jus labiausiai pakeitė, suformavo?

 

Ryškus pokytis įvyko pradėjus lankyti terapiją – ji padėjo perlipti įvarius vidinius barjerus, daug dalykų pradėjau vertinti kitaip, išmokau džiaugtis mažais dalykais.

 

KOKĮ didžiausią nuotykį esate patyrusi scenoje ar per gastroles?

 

Ne retą koncertą galėčiau įvardinti kaip smagų nuotykį – nė vieno nebūna tokio paties, dėl to kiekvieną kartą išgyvename skirtingas emocijas. O dar kelionės į koncertus – su daug juoko, paklydimų, didele muzikantų kompanija. Kiekvienas įneša naujų vėjų ir staigmenų į išvykas.

 

KOKIŲ silpnybių turite?

 

Didžiausia mano silpnybė yra saldumynai. Niekaip nesiseka jos įveikti, nors ir žinau, kad bandelės ir kiti skanėstai nėra geriausias maistas (šypsosi). Su kitomis silpnybėmis lengviau susitvarkau. Pavyzdžiui, anksčiau mano silpnybė buvo miegas – galėjau miegoti iki 10–11 val. Bet dabar miego ritmas pasikeitęs, galiu atsikelti anksti ryte ir daug nuveikti.

 

KOKIAS savo savybes norėtumėte pakeisti arba kokių įgyti?

 

Galima rasti daug dalykų, kurie savyje nepatinka, bet bandau mokytis pamilti save tokią, kokia esu, ir per daug nesiknaisioti. Galbūt būtų gerai sumažinti savo perfekcionizmą, išmokti mažiau dėmesio kreipti į detales, labiau atsipalaiduoti. Taip pat išmokti patikėti darbus kitiems, nes kartais atrodo, kad viską pati moku ir atlieku geriausiai (šypteli).

 

APIE KĄ svajojate? Ko trūksta iki pilnos laimės?

 

Šiuo etapu atrodo, kad gyvenimas nuostabus. Gyvename stebuklingu laukimu. Sulaukti sveiko mažylio ir džiaugtis tėvyste yra viskas, ko šiuo metu reikia.

 

Autorius Laima Samulė