Daugelis žmonių be savo išmaniojo telefono negali palikti namų. Tai yra pagrindinis susisiekimo, socialinių tinklų, netgi laisvalaikio prietaisas, kadangi įvairios programėlės palengvina daugelį kasdienių veiklų. Tačiau, vos pasirodžius pirmiesiems išmaniesiems telefonams su galingais procesoriais ir dideliais lietimui jautriais ekranais, išryškėjo vienas trūkumas – trumpas baterijos tarnavimo laikas.

 

baterija

Baterijų technologija vystosi lėtai, todėl įspūdingu greičiu tobulėjančiuose telefonuose vis dar naudojamos senos technologijos baterijos, kurios retai atlaiko dieną intensyvaus naudojimo. Šiuo metu šią problemą padeda išspręsti išorinės baterijos (power bank). Štai kaip išsirinkti tinkamiausią jums.

 

Ką planuojate krauti?

 

Parduotuvėse galite rasti įvairių talpų išorinių baterijų, pradedant vos keliais tūkstančiais, baigiant keliomis dešimtimis tūkstančių ampervalandžių. Telefono baterijų talpa yra keletą kartų mažesnė nei, pavyzdžiui, nešiojamų kompiuterių, todėl svarbu atsižvelgti ir į išorinės baterijos talpą bei pajėgumą.

 

Telefonų baterijų talpa svyruoja apie 5000 mAh, todėl vien telefonui krauti pilnai pakaks 10 000 mAh ar net mažesnės talpos power bank. Tačiau, jeigu norite įkrauti ir nešiojamą kompiuterį, tai reikės didesnės galios – rinkitės modelį su bent 60W išėjimu.

 

Turėkite omeny, kad ant išorinės baterijos nurodyta talpa nėra tiksli – tikroji talpa visada yra apie 20 proc. mažesnė. Taigi, 10 000 mAh išorinė baterija iš tiesų turi tik apie 8000 mAh talpą.

 

Kiek prietaisų vienu metu krausite?

 

Nesitikėkite, kad galėsite išorine baterija naudotis kaip rozete namuose naudojant šakotuvą. Nors prekyboje ir galima rasti įvairiausių šakotuvų ir kitų panašių smulkmenų, tai neužtikrina efektyvaus krovimo ir netgi gali sugadinti telefoną ar bateriją.

 

Jeigu planuojate vienu metu įkrauti kelis prietaisus – rinkitės išorinę bateriją su atitinkamu kiekiu jungčių. Šios jungtys dažnai tiekia skirtingą galią bei gali būti skirtingų tipų. Taigi, būkite atidūs!

 

Kokiomis aplinkybėmis naudosite išorinę bateriją?

 

Dėka plačios prekių pasiūlos, tinkamą išorinę bateriją šiomis dienomis rasti gali kiekvienas. Čia kalbame apie kompaktiškumą ir talpą. Pavyzdžiui, kasdieniam naudojimui darbe ar vakarui mieste nereikia milžiniškos plytos kišenėje – pilnai pakaks nedidelio power bank, kuris vieną kartą įkraus telefoną, lengvai tilps bet kurioje kišenėje ir jį patį namie įkrausite vos per porą valandų.

 

Tuo tarpu, iki išvakarių paskaitose sėdintiems studentams arba į tolimą kelionę besiruošiantiems asmenims tikrai praverstų didelė talpa, o išorinės baterijos matmenys ir svoris nerūpėtų. Kviečiame apsilankyti internetinėje parduotuvėje Tavotel.lt ir pamatyti jums tinkančius modelius savo akimis.

 

USB Type-C jungtis yra būtinybė

 

Parduotuvių lentynose vis dar galima pamatyti iš seniai užsilikusių išorinių baterijų su micro USB jungtimis. Prieš keletą metų jos dominavo išmaniųjų telefonų rinką, tačiau šiomis dienomis jas pakeitė Type-C – gerokai spartesnė ir patogesnė jungtis. Pirkdami išorinę bateriją įsitikinkite, kad joje yra bent vien Type-C jungtis – jai ne tik lengviau rasite įkroviklį, bet ir pats krovimas bus spartesnis.