Garuose ruošti patiekalai
2021-07-13 08:44Gaminimas garuose – puikus būdas gauti mažiau kalorijų ir ragauti skanesnį maistą. Netrukus pajusite, kad pagerėjo sveikata, o gal net ištirpo per žiemą priaugti kilogramai. Verta išbandyti!
Čekiški bulvių kukuliai
- 200 g bulvių
- 50 g miltų
- Šaukštas bulvių krakmolo
- Kiaušinis
- Miltų pabarstyti
- 200 g batono
- 240 ml pieno
- 10 g petražolių
Gaminimas. Batoną supjaustyti ir pamirkyti piene. Bulves nuplauti ir išvirti sūdytame vandenyje. Nulupti ir sutrinti. Į atvėsusią košę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir krakmolą, druską, smulkintas petražoles ir nusunktą batoną. Iš gautos masės formuoti rutuliukus ir apibarstyti miltais. Sudėti ant sietelio ir garinti apie 15 min. Apibarstyti smulkintomis petražolėmis. Galima patiekti su troškinta mėsa.
4 porcijos
100 g 180 kcal
Ruošti 30 min.
Kukuliai su pomidorų padažu
- 500 g maltos mėsos
- 2 kiaušiniai
- Svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Šaukštelis džiovintų raudonėlių
- Pusė šaukštelio maltos raudonos paprikos
Gaminimas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti. Mėsą sumaišyti su plaktais baltymais, tryniais, smulkintu svogūnu, česnako skiltelėmis, pagardinti prieskoniais. Iš gautos masės formuoti kukulius. Sudėti ant sietelio ir kaitinti garuose apie 40 min. Konservuotus pomidorus pašildyti, paskaninti prieskoniais ir patiekti su kukuliais.
6 porcijos
100 g 117 kcal
Ruošti 1 val.
Lašiša su daržovėmis
- 2 lašišos filė
- 2 morkos
- Poras
- 25 g petražolių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Džiovintų krapų pagal skonį
- 15 g sviesto
Gaminimas. Nulupti žuvies odą, pasūdyti, apibarstyti prieskoniais ir krapais. Morkas sutarkuoti, porą supjaustyti. Paruoštą žuvį su daržovėmis suvynioti į foliją, sudėti sviestą. Virti garuose apie 20 min.
2 porcijos
100 g 170 kcal
Ruošti 40 min.
Menkių maltinukai
- 300 g menkių filė
- Šaukštas maltų džiūvėsėlių
- 10 g krapų
- Kiaušinis
- Šaukštas grietinės
- Šaukštelis citrinos sulčių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Žuvį sumalti. Sumaišyti su grietine, smulkintais krapais, apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti prieskoniais. Įmušti kiaušinį ir suberti džiūvėsėlius. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuoti kukulius. Sudėti ant sietelio ir virti garuose apie 15 min.
4 porcijos
100 g 112 kcal
Ruošti 30 min.
Brokoliai su migdolais
- Brokolis
- Šaukštelis džiovintų itališkų žolelių mišinio
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 80 g migdolų
- 10 g petražolių
Gaminimas. Brokolį suskaidyti žiedynais. Sausoje keptuvėje paskrudinti migdolus ir susmulkinti. Brokolio žiedynus sudėti į sietelį ir virti garuose apie 15 min. Aliejų sumaišyti su žolelėmis, migdolais ir smulkintomis petražolėmis. Patiekti apliejus gautu padažu.
4 porcijos
100 g 53 kcal
Ruošti 30 min.
Žuvis su citrina ir kaparėliais
- 2 šaldytos baltos žuvies filė
- 2 citrinos
- 2 skiltelės česnako
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 60 ml lydyto sviesto
- 140 g marinuotų kaparėlių
- 25 g krapų
Gaminimas. Atšildytą žuvį nusausinti, dėti į garų puodą ir virti apie 15 min. Ištirpinti sviestą. Susmulkinti krapus ir česnaką. Kaparėlius nusausinti, nuo citrinų nutarkuoti žievelę. Sviestą sumaišyti su česnaku, krapais, kaparėliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir prieskoniais. Žuvį aplieti gautu padažu.
4 porcijos
100 g 157 kcal
Ruošti 30 min.