Kai vyras ir moteris pradeda susitikinėti, jie idealizuoja antrąją pusę. Laikui bėgant nuo akių nukrinta rožiniai akiniai, palaipsniui pradedama pastebėti kito žmogaus trūkumus. Šiame santykių etape gali kilti problemų. Tačiau yra porų, kurios sugeba būti laimingos net ir pasibaigus saldainių bei gėlių puokščių laikotarpiui. Kokie ženklai išduoda harmoningus santykius?

 

pora

8 ženklai, kad esate pora, palaikanti harmoningus santykius:

 
  • Trūkumų priėmimas. Nėra dviejų vienodų žmonių, net identiški dvyniai elgiasi skirtingai. Harmoningus santykius palaikantys partneriai priima vienas kito trūkumus. Jie neidealizuoja antrosios pusės ir nebando jos pakeisti.
 
  • Gera būti kartu. Jie mėgaujasi vienas kito draugija ir gali ramiai aptarti bet kokią temą. Tuo pačiu metu jie gerbia antrosios pusės nuomonę ir „nelipa ant galvos”, kai partneris nėra pasirengęs bendrauti.
 
  • Nereikia apsimetinėti. Santykiai, kuriuose nereikia apsimesti kažkuo kitu, laikomi tikrais harmoningais, galite būti savimi ir daryti tai, kas patinka. Tarkime, jums patinka virbalai ir mezgimo siūlai ir jūs galite megzti pasirinktus drabužių modelius visą dieną. Tačiau jūsų partneris mano, kad šis laisvalaikio užsiėmimas yra per daug senamadiškas ir nepraleidžia progos pasijuokti kaskart, kai į rankas paimate mezgimo rinkinį. Arba atvirkščiai: jūsų partneris mėgaujasi gėlininkyste, tačiau jums visiškai nepatinka jo sodininko įvaizdis – su kastuvu, žemėmis ir gėlių vazonu po pažastimi. Ar šiuo atveju būsite laimingi? Vargu. Santykių specialistai sako, kad nebūtina turėti tokių pačių pomėgių, tačiau kito pomėgius reikia gerbti ir neversti gėdytis to, kas jam teikia džiaugsmo.
 
  • Asmeninė erdvė. Tiek vyras, tiek moteris gali ramiai leisti laiką atskirai, bet jie neturi kaltės ar diskomforto jausmo, kad tai daro. Ir jiems visada malonu ir smagu grįžti namo pas laukiančią antrąją pusę.
 
  • Savanoriškas bendravimas. Tokiuose santykiuose niekas nesijaučia auka, nes visi vykdo vienodą įsipareigojimų kiekį. Be to, partneriai nebando vienas kito išlaikyti jėga. Pavyzdžiui, antrosios pusės materialines ar moralines skolas.
 
  • Ne ginčai, o derybos. Užuot pradėję rėkti, daužyti lėkštes ar iškeldami viešas scenas, harmoningai derantys partneriai visus klausimus sprendžia derybų keliu. Svarbiausia jiems: išklausyti partnerį ir apginti savo interesus. Tai yra tvirtos partnerystės, grįstos apibuse pagarba ir parama vienas kitam, ženklas. Jeigu viduje emocijos verda, vis tiek reikia stengtis neišsilieti ant partnerio. Pabandykite įsivaizduoti, kad vieną dieną partnerio kantrybė išseks ir jis nuspręs, kad jam jau pakanka konfliktų ir skandalų. Tada pabandykite ramiai išdėstyti savo mintis ir įsitikinkite, kad partneris jus girdi.
 
  • Ir skausme, ir džiaugsme. Jie gali pasikliauti vienas kitu. Jie tikrai žino, kad kartu galės išgyventi visas negandas ir nelaimes. Be to, jie geba be pavydo džiaugtis antrosios pusės sėkme, neprisiskirdami nuopelnų sau.
 
  • Mokėjimas palaikyti ir nuraminti partnerį. Gebėjimas palaikyti žmogų sunkiu jam asmeniškai laiku, rasti tinkamus žodžius, net ir paprasčiausias apkabinimas yra labai daug vertas. Deja, ne visos poros gali įvaldyti šį meną. Pavyzdžiui, kai kurie laiko savo pareiga „pribaigti” savo partnerį, kai jam sunku arba apnuoginti jį nepatrauklioje šviesoje kitų akivaizdoje, o tada suglumti ir pradėti piktintis, kodėl antroji pusė įsižeidė.