Gaminti galima lengviau ir greičiau, pasitelkiant vaizduotę. Skusti daržoves, greitai sunokinti avokadus ar iškepti labai skanų maistą ant grotelių galima ir dedant minimalias pastangas. Štai keletas patarimų, kaip tai padaryti!

 

svogunai

15 gudrybių virtuvėje, kurios palengvins gyvenimą:

 

  • Greitai ir lengvai nulupti pomidorus. Pomidorą pasmeigti šakute ir trumpai palaikyti virš įkaitusios viryklės – nusilups greičiau negu palaikius vandenyje.

 

  • Apsaugoti rankas, pjaustant aitriąsias paprikas. Vietoj guminių pirštinių, pjaustant aitriąsias paprikas, galima naudoti ekologiškesnę alternatyvą – alyvuogių arba kitą augalinį aliejų. Prieš pradedant darbą, užpilti šaukštelį aliejaus ant rankų ir gerai jas ištrinti. Aliejus sudarys barjerą, neleisiantį pažeisti odos.

 

  • Panaudoti salotų lapus, norint ilgiau išsaugoti šviežią avokadą. Į salotų lapus įvynioti avokadai ir laikomi šaldytuve, gali išlikti švieži ir drėgni visą savaitę.

 

  • Dedant minimaliai pastangų, išspausti obuolio sultis.  Obuolį palaikyti šaldiklyje, kol jis visiškai užšals. Tada palaukti, kol visiškai atitirps. Tada pavyks lengvai ir greitai išspausti sultis iš obuolio.

 

  • Pjaustant svogūnus, naudoti eterinius aliejus. Kai kurie eteriniai aliejai gali padėti išvengti akių ašarojimo, pjaustant svogūnus. Pavyzdžiui, į dubenėlį galima įpilti gvazdikėlių aliejaus ir padėti šalia pjaustymo lentelės arba galima į difuzorių įpilti kelis lašus citrusinių vaisių aliejaus.

 

  • Greitai paruošti vištieną vėrinukams. Vištieną pabarstyti druska ir prieskoniais, supjaustyti išilgai ir atsargiai suverti medinius iešmelius. Tada mėsą ant iešmelių keliose vietose įpjauti, kad gautųsi gabalėliai.

 

  • Kepant ant grotelių, naudoti kepimo formų žiedus. Iškeps greičiau ir nereikės daug vargti, bandant nuvalyti groteles po maisto gaminimo.

 

  • Virtą mėsą susmulkinti elektriniu plakikliu. Mažu greičiu trinti virtą mėsą (vištieną, kalakutieną, kiaulieną, jautieną) apie 2 min.

 

  • Žalumynus pavyks supjaustyti greičiau, naudojanti picos pjaustykle. Šis įrankis idealiai tinka smulkiems žalumynams, pavyzdžiui, svogūnų laiškams pjaustyti.

 

  • Susmulkintus česnakus laikyti užspaudžiamame maišelyje. Lupant ir pjaustant česnakus kiekvieną kartą sugaištama daug laiko, todėl geriau pjaustytų česnakų pasiruošti iš anksto daugiau. Susmulkintus česnakus galima sudėti į užspaudžiamą maišelį, padalyti į porcijas (sustumdyti į kvadratėlius) ir užšaldyti. Gaminant maistą tereikės atpjauti vieną kvadratėlį ir išberti jo turinį į keptuvę ar puodą.

 

  • Pakartotinai panaudoti sojų padažo butelius. Į juos galima įpilti alyvuogių aliejaus ir naudoti salotoms apšlakstyti.

 

  • Paruošti sultingus mėsainius. Kepant ant grotelių, ant maltinukų galima padėti ledo kubelių ir leisti jiems ištirpti. Tada paprasčiausiai apversti ir iškepti. Mėsa nebus sausa.

 

  • Panaudoti bulvę, kad maistas prie kepimo grotelių nepriliptų. Perpjauti bulvę pusiau ir patrinti ja groteles prieš kepimą. Bulvių krakmolas sudarys barjerą, neleidžiantį prikepti mėsai ar žuviai.

 

  • Nulupti česnaką be peilio. Česnaką įdėti į dubenį vandens ir palikti 5 min. Tada jis nusilups beveik be pastangų!

 

  • Panaudoti miltus, norint, kad avokadai greičiau prinoktų. Žalius avokadus galima gausiai užberti miltais. Tai paskatins eteno išsiskyrimą avokaduose ir sugers drėgmės perteklių. Po to avokadas bus tobulai sunokęs ir skanus.