Kai rudenį šąla net kojų pirštų galiukai, kai nebepadeda nei šiltas pledas ir vilnonės kojinės, reikia šildytis iš vidaus. Galima užsiplikyti pačią paprasčiausią arbatą iš žolelių, kurios yra spintelėje, arba išsivirti mėsos ar daržovių sultinį. Kad šaltas vakaras būtų dar jaukesnis, dar geriau išbandyti naujus, gardžius ir šiltus gėrimus…

 

Karštas medaus gėrimas pagal senovišką rusišką receptą

 

  • 150 g medaus
  • 1,5 – 2 l vandens
  • 100 g cukraus
  • 2 – 3 šaukšteliai džiovintos jonažolės
  • 2 gvazdikėliai
  • 5 – 6 juodieji pipirai
  • 0,25 šaukštelio malto imbiero
  • Šaukštelis cinamono
  • 2 šaukšteliai mėtų

Gaminimas

 

Medų užpilti stikline vandens ir virti, nugraibant putas. Atskirai išvirti sirupą iš cukraus ir vandens. Paskui medaus ir cukraus sirupą supilti į vieną indą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol išgaruos didžioji dalis vandens. Likusį vandenį su prieskoniais ir žolelėmis virti uždengtame puode 15 – 20 minučių. Nukošti ir sumaišyti su medaus ir cukraus sirupu. Prieš vartojimą gėrimą vėl pašildyti.

 

100 ml apie 54 kcal

 

Pipirmėčių skonio šokoladinis gėrimas

 

  • 500 ml pieno
  • 250 ml vandens
  • 57 g juodojo šokolado
  • 43 g pieniško šokolado
  • 15 g cukraus
  • 2 – 3 pipirmėtės lapai

Gaminimas

 

Puode užvirinti pieną su vandeniu ir cukrumi. Ištirpinti juodąjį šokoladą su pienišku ir supilti į pašildytą pieną. Įdėti kelis pipirmėčių lapelius.

 

100 ml apie 208 kcal

 

Kava su medumi

 

  • 300 ml stiprios, juodos kavos
  • 30 ml medaus
  • 30 ml plaktos grietinėlės
  • Cinamono pagal skonį

Gaminimas

 

Paruošti stiprią kavą, sumaišyti su medumi. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir pabarstyti cinamonu.

 

100 ml apie 143 kcal

Spausdinti