Įpusėjus gegužei prasideda rabarbarų sezonas. Rūgštoki rabarbarų stiebai naudojami įvairiuose patiekaluose. Rūgštokas jų skonis suteikia energijos ir atgaivina.

 

Rabarbarų ledai

  • 4 rabarbarų stiebai
  • 250 ml vandens
  • 150 g cukraus
  • 200 g grietinėlės
  • 250 ml pieno

Gaminimas

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Sudėti į puodą su vandeniu ir cukrumi. Virti apie 10 – 15 minučių iki želinės konsistencijos. Išplakti plakikliu, kol pasidarys vientisa masė. Gautą masę atšaldyti šaldytuve bent 2 valandas. Tada į rabarbarų masę supilti grietinėlę ir pieną. Gerai išplakti. Atšaldyti. Patiekti su rabarbarų gabalėliais.

 

100 g apie 114 kcal

 

Rabarbarų kompotas

 

  • 800 g rabarbarų stiebų
  • 200 g cukraus
  • 15 ml imbiero sulčių
  • Vandens

Gaminimas

 

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su cukrumi ir palikti maždaug 10 minučių, kad išsiskirtų skysčio. Paskui rabarbarų košę virti ant vidutinės ugnies, vis pamaišant. Ant lėtos ugnies virinti rabarbarus, kol didžioji dalis sutiš. Išspausti apie šaukštelį imbiero sulčių ir supilti į rabarbarų masę. Palikti atvėsti. Atskiesti vandeniu iki norimo tirštumo.

 

100 g apie 101 kcal

 

Spausdinti