Ypatingosios salotos su medaus ir garstyčių padažu (+ receptas)
2017-02-21 09:23Kai už lango orai nedžiugina, nuotaiką gali pakelti nebent skanus maistas ir gera kompanija. Šių salotų gero skonio paslaptis – medaus ir garstyčių padažas. Tikriausiai daugelis sutiks, kad pikantiško, kreminio ir saldaus padažo atrodo, kad niekada nebus gana. Ypač jei juo apliejamos salotos iš kitų 5 ingredientų: aromatingojo česnako, traškios rūkytos kiaulienos, kreminių avokadų griežinėlių, pomidorų ir raudonųjų svogūnų žiedų. Sugundėme? Šias salotas visai nesunku pasigaminti (nors ir reikės šiek tiek laiko, nes vištieną reikės truputį pamarinuoti).
Vištienos, rūkytos kiaulienos ir avokadų salotos su medaus ir garstyčių padažu
- 4 vištienos šlaunelės arba krūtinėlės be odos ir kaulų
- 55 g rūkytos kiaulienos
- 100 g romaninių salotų
- 100 g vyšninių pomidorų
- Avokadas
- 45 g šaldytų kukurūzų
- 0,5 raudonojo svogūno
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui (marinatui):
- 100 g medaus
- 3 šaukštai grūdėtų garstyčių
- 2 šaukštai Dižono garstyčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 – 2 skiltelės česnako
Gaminimas
Sumaišyti visus ingredientus padažui (marinatui). Pusę marinato supilti į indą, kuriame yra vištienos šlaunelės (krūtinėlės). Palikti marinuotis 2 valandas. Likusį padažą padėti į šaldytuvą. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir iš abiejų pusių apkepinti vištieną, kol taps ausinės spalvos, traški ir visiškai iškepusi. Vištieną išimti iš keptuvės. Keptuvę išvalyti, įpilti dar šiek tiek aliejaus ir pakepinti griežinėliais supjaustytą rūkytą kiaulieną, kol taps traški. Vištieną, salotas, pomidorus, avokadą ir svogūną supjaustyti ir sumaišyti su atšildytais kukurūzais. Likusį padažą sumaišyti su 2 šaukštais vandens ir aplieti salotas. Ant viršaus uždėti rūkytos kiaulienos juosteles. Paskaninti druska ir pipirais.
4 porcijų
100 g apie 201 kcal
Paruošimo laikas: apie 2 val. 30 min