Viliojantys desertai su juoduoju šokoladu
2015-02-09 12:49Artėjant šv. Valentino dienai, vasario 14-ajai, norisi, kuo nors nustebinti savo antrąją pusę? Tam labiausiai tinka visų laikų pripažintas afrodiziakas – juodasis šokoladas. Šokoladinėms širdelėms, panardintose kakavos kreme ar burnoje tirpstančiam šokoladiniam pyragui atsispirti, ko gero, negalėtų nė vienas! Ypač tokią ypatingą dieną!
Šokoladinės širdelės
- 300 g juodojo šokolado
- 180 g sviesto
- 150 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- 80 g miltų
Gaminimas
Cukrų išplakti su sviestu. Plakant sudėti kiaušinius (iš pradžių 2, paskui likusius). Šokoladą smulkiai sulaužyti ir ištirpinti vandens vonelėje. Tada sumaišyti su sviesto ir kiaušinių mase. Supilti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotas arba riebalais išteptas formeles. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 140 laipsnių, apie 30 minučių.
Patarimas: kai šiek tiek atvės galima pabarstyti kakavos milteliais, šokolado drožlėmis arba milteliniu cukrumi. Serviravimo pavyzdyje juodojo šokolado širdelės patiektos dubenyje šokoladinio kremo.
100 g apie 411 kcal
Paruošimo laikas: 45 min
6 – 8 porcijos
Juodojo šokolado pyragas
- 150 g juodojo šokolado su 70 % kakavos
- 100 g juodojo šokolado
- 250 g sviesto
- 300 g rudojo cukraus
- 6 kiaušiniai
- Druskos pagal skonį
- Kakavos miltelių puošti
Gaminimas
Smulkiai sulaužytą šokoladą sumaišyti su kubeliais supjaustytu sviestu. Cukrų ir 4 šaukštus vandens kaitinti ant lėtos ugnies, kol ištirps. Cukraus sirupą supilti ant šokolado ir sviesto masės ir išmaišyti medine mentele, kol masė taps vientisa. Lengvai išplakti kiaušinių trynius ir supilti į šokolado masę. Baltymus išplakti iki putų ir atsargiai sumaišyti su likusia mase. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą pyrago formą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 40 – 50 minučių. Šiek tiek atvėsusį pyragą pabarstyti kakavos milteliais.
Patarimas: prieš kepant pyrago viršų galima papuošti cukruotais imbierų gabalėliais, o kiaušinių trynius galima išplakti su žiupsneliu maltų apelsinų žievelių ir anyžių. Paskanintas šokoladinis pyragas bus dar aromatingesnis ir labiau viliojantis.
100 g apie 384 kcal
Paruošimo laikas: 90 min
12 porcijos