Vėžiu sergantis Virginijus: sveika mityba suteikė šansą gyventi
2016-03-30 12:40Trečiadienio pavakarę 17.25 val. LNK laidoje „Yra, kaip yra“ ekspertai ir eiliniai žmonės pasakos apie pigiausių maisto produktų naudą ir žalą organizmui.
Laidos dalyvis Virginijus serga vėžiu, gydytojai prognozavo, kad jis išgyvens vos metus, tačiau Virginijus sėkmingai kovoja su klastinga liga bei sako, kad jau 10 mėnesių negeria jokių vaistų, tik vitaminus, ir visiškai pakeitė mitybą. Virginijus pasakos, kad anksčiau vartodavo įvairius angliavandenius, valgė tik aukščiausios rūšies mėsą, tačiau dabar suprato, kad maistą reikia rinktis daug atsakingiau. Dabar vyro mityboje visiškai nėra angliavandenių.
Sergantiems vėžiu Virginijus nepataria valgyti medaus bei rekomenduoja vartoti tik baltą mėsą, labai retai – raudoną. Iš pieno produktų naudoti tik raugintas pasukas, varškę ir kefyrą. Vyras sakys, kad ant maisto esančiose etiketėse gausu užslėptų sacharidų, apie kuriuos mes nieko nežinome. Vyras dabar pats auginasi daržoves bei sako, kad tik pakitusi mityba jam leidžia sėkmingai kovoti su vėžiu.
Kita laidos dalyvė – Angelė. Moteris yra bedarbė, neįgalioji, turi problemų su antsvoriu (šiuo metu moteris sveria 130 kilogramų). Moteris atskleis, kad kiekvieną mėnesį gauna 200 eurų pašalpą, už kurią turi išgyventi ji ir jos vyras. Angelė pasakos, kad pigiausios prekės turi savų minusų – farše yra iki 30 proc. vandens, o dešrelėse – net 38 proc., moteris sakys, kad, jas išvirus, pasidaro kaip košė.
Angelė pasakos, kad ji taip pat gauna paramą, tai yra įvairių kruopų ir dribsnių, tačiau ne kartą pastebėjo ten kirmėles. Ir nors Angelė perka tik pačius pigiausius produktus, nekreipdama dėmesio į jų sudėtį, sakys nemananti, kad jos perkamas maistas yra kaltas dėl sveikatos problemų.
Medicinos mokslų daktaras Algimantas Vingaras 17 val. 25 min. laidoje sakys, kad maisto kokybė priklauso nuo to, kiek jis yra perdirbtas. Anot specialisto, mažiau perdirbtas maistas yra geresnis. Algimantas teigia, kad maisto priedai gali sutrikdyti kepenų, inkstų ir virškinamojo trakto veiklą, o vyne esantys sulfitai gali sukelti maisto netoleravimo reakcijas. Eksperto nuomone, žmogus turi pamąstyti, ar jam reikia pridėtinių spalvų, skonio stipriklių.
Visą laidą „Yra, kaip yra“ žiūrėkite šią trečiadienio pavakarę 17 val. 25 min. per LNK.