• 1 kg įvairių žuvų
  • Svogūnas
  • 15 g aitriųjų paprikų
  • Paprika
  • 3 pomidorai
  • Druskos, pipirų pagal skonį

 

Žuvį nuvalyti, išdaryti, supjaustyti trijų pirštų storio gabaliukais ir įtrinti druska. Galvas, uodegas ir smulkias žuveles su stambiai pjaustytu svogūnu aplieti sūdytu vandeniu (1,5 l). Vandeniui užvirus, suberti aitriąsias paprikas. Virti, kol suminkštės svogūnas. Tada sultinį nukošti ir užpilti ant paruoštų žuvų gabaliukų. Kartu sudėti žiedais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus. Sriubą virti 20 min. Kad žuvis nesukristų, viralo nemaišyti, tik retkarčiais sukratyti.
Galima kartu išsivirti bulvių.

Spausdinti