Vienas paprasčiausių valgių, kuriuos galima paruošti gamtoje, ant įkaitusių laužo žarijų – keptos bulvės. Lauže kepamų bulvių kvapas vilioja ir žadina apetitą. Jas galima paruošti įvairiai: su įvairiausiais prieskoniais, sūriu, lašinukais, ar tiesiog kepti vienas. Laužo dūmų ir medžio anglių aromatas joms suteiks tą ypatingą ir su niekuo nesulyginamą skonį…

 

Bulvės su prieskoninėmis žolelėmis

  • 6 bulvės
  • 4 česnako skiltelės
  • 45 ml augalinio aliejaus
  • Citrinos sultys
  • Krapų, bazilikų ir petražolių, druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Folijos lakštus ištepti aliejumi. Ant jos išdėlioti stambiais griežinėliais supjaustytas bulves. Tarp skiltelių įstatyti po gabalėlį česnako skiltelės. Bulves apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis. Pabarstyti druska ir pipirais. Suvynioti į foliją. Tada paruoštas bulves sudėti į įkaitusias anglis ar pelenus. Kepti 20 – 30 minučių.

 

100 g apie 118 kcal

 

Bulvės su sūriu

 
  • 6 bulvės
  • 200 g grietinės
  • 200 g sviesto
  • 270 g fermentinio sūrio
  • 2 šaukštai džiovintų prieskoninių žolelių
  • Ryšelis svogūnų lukštų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Bulves nuplauti, suvynioti į aliuminio foliją ir iškepti ant įkaitintų žarijų. Atskirai sumaišyti grietinę su prieskoninėmis žolelėmis. Prapjauti bulves ir į vidų įdėti šiek tiek sviesto, grietinės su prieskoniais, sūrio ir svogūnų laiškų.

 

100 g apie 226 kcal

 

Bulvės su lašinukais

 
  • 6 bulvės
  • 100 g kiaulienos lašinių
  • Krapų, petražolių, kmynų, druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Šviežias bulves nuplauti, perpjauti per pusę, pabarstyti prieskoniais. Tarp abiejų puselių įdėti lašinių juostelę. Gerai susukti į foliją ir kepti ant įkaitusių žarijų maždaug pusę valandos.

 

100 g apie 151 kcal

Spausdinti