Vasaros desertai, kurių nereikia kepti (+ 3 receptai)
2016-06-22 10:00Vasarą nesinori praleisti daug laiko virtuvėje. Šiuo metu laiku yra daug smagesnės veiklos. Tačiau tai ne priežastis atsisakyti skanaus maisto. Siūlome pasigaminti keletą desertų, kurių nereikia kepti, ir kurie tikrai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Šaldytas desertas su mėtomis ir šokoladu
- 90 g mėtų
- 80 – 100 g juodojo šokolado
- 400 ml riebaus kokosų pieno
- 150 g cukraus
- Druskos pagal skonį
- Mėtų ekstrakto, maistinių dažų pagal skonį
Gaminimas
Mėtų lapelius sudėti į kokosų pieną ir ant vidutinės ugnies pakaitinti 5 minutes, kol puodo kraštuose pradės susidaryti burbulai. Tada nukelti nuo ugnies ir palikti 20 minučių, kad šiek tiek atvėstų. Paskui perkošti per sietelį, įdėti cukraus, druskos, mėtų ekstrakto ir maistinių dažų (2 lašai mėlynos ir 1 lašas žalios spalvos) ir išplakti, kol gausis tolygi masė. Leisti mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros, uždengti ir padėti į šaldiklį 6 valandoms. Šokoladą smulkiai sulaužyti ir sudėti į plastikines formeles kartu su ledais. Po valandos įsmeigti pagaliukus ir palikti šaldytuve per naktį. Tada išimti iš formelių ir palikti apie 5 minutes, kad nebūtų per daug šalti ir sustingę.
4 žmonėms
100 g apie 450 kcal
Paruošimo laikas: apie 60 min (+ 1 d.)
Gaivi želė su uogomis
- 200 g uogų (aviečių, mėlynių, šilauogių, gervuogių)
- 240 ml uogų sulčių (baltųjų arba raudonųjų vynuogių)
- 120 ml šalto vandens
- 20 g želatinos
Gaminimas
Želatiną užpilti 60 ml šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų, 30 minučių. Likusį vandenį užvirti, supilti išbrinkusią želatiną, vynuogių sultis, išmaišyti ir atidėti į šalį. Uogas sudėti į keturias stiklines, užpilti želatinos ir sulčių mišinio, kad apsemtų uogas. Palaukti, kol šiek tiek atvės ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
Kitas variantas: uogas sudėti į elektrinį trintuvą ir sutrinti, užpilti išmirkyta želatina ir išmaišyti. Supilti į formeles ir palaikyti šaldytuve, kol sustings.
4 žmonėms
100 g apie 54 kcal
Paruošimo laikas: apie 90 min
Nekeptas pyragas su riešutais ir šokoladu
- 350 g sausainių
- 50 g riešutų (graikinių, žemės, lazdynų)
- 200 g sviesto
- 250 g cukraus
- 2 šaukštai kakavos
- 50 ml vandens
Gaminimas
Cukrų su kakava sumaišyti nerūdijančio plieno puode. Ištirpinti sviestą. Smulkiai sulaužyti sausainius. Cukrų ir kakavą sumaišyti su tirpintu sviestu, įpilti vandens ir viską vėl gerai išmaišyti. Sudėti riešutus ir sausainius, ir viską gerai išmaišyti. Tada masę paskleisti ant folijos arba kepimo popieriaus ir suvynioti kaip dešrą. Folijos galus užlankstyti. Laikyti šaldytuve per naktį, kol pyragas sustings.
6 – 8 žmonėms
100 g apie 345 kcal
Paruošimo laikas: apie 15 min (+ 1 d.)