Vasara stiklinėje – gaivinantys gėrimai
2025-06-27 08:54Karštomis dienomis norisi atsigaivinti. Vietoj pirktinių vaisvandenių siūlome pasukti kitu keliu – link naminių gėrimų, kurie atgaivina, džiugina akį ir skonio receptorius, neapkrauna organizmo. Kviečiame atrasti naujų skonių ir pasigaminti gėrimų, kurie taps vasaros ritualu.
Pasiflorų gėrimas
1 porcija
100 ml 25 kcal
Ruošti 5 min.
- 100 ml šviežių pasiflorų sulčių
- 5 šviežių mėtų lapeliai
- 150 ml gazuoto mineralinio vandens
- Citrinos skiltelė
- Ledo kubelių patiekti
GAMINIMAS. Į aukštą stiklinę suberti ledo kubelius. Supilti pasiflorų sultis. Įmaišyti švelniai smulkintas mėtas, supilti gazuotą vandenį ir išmaišyti. Įmesti citrinos skiltelę, patiekti iš karto.
Citrinų limonadas
6 porcijos
100 ml 30 kcal
Ruošti 40 min.
- 5 didelės citrinos
- 100 g cukraus
- 1 l šalto vandens
- Sauja šviežių mėtų
- Ledo kubelių patiekti
GAMINIMAS. Iš keturių citrinų išspausti sultis, perkošti, kad neliktų sėklų ir minkštimo. Į mažą puodą supilti 100 ml vandens, suberti cukrų ir kaitinti, kol cukrus visiškai ištirps (neužvirti). Gautą sirupą atvėsinti. Į ąsotį supilti citrinų sultis, atvėsintą cukraus sirupą ir likusį šaltą vandenį. Gerai išmaišyti. Sumesti mėtas ir riekelėmis raikytą likusią citriną. Palaikyti šaldytuve 30 min. Patiekti su ledo kubeliais.
Šerbetinis arbūzų gėrimas
4 porcijos
100 ml 25 kcal
Ruošti 40 min.
- 800 g sunokusio arbūzo minkštimo
- Didelė citrina + griežinėlių papuošti
- 1–2 šaukštai medaus
- Kelios šakelės šviežių mėtų
- 150 ml šalto vandens
- Grūsto ledo patiekti
GAMINIMAS. Arbūzo minkštimą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į trintuvą. Įspausti citrinos sultis, sudėti medų, mėtas, supilti šaltą vandenį. Viską sutrinti iki vientisos masės. Perkošti per sietelį, kad gėrimas būtų skaidresnis ir švelnesnis. Supilti į ąsotį ir šaldyti 30 min. Į stiklines berti grūsto ledo, dėti po citrinos griežinėlį, kelis mėtų lapelius ir užpilti arbūzų gėrimu.
Ledinė kava su grietinėle
2 porcijos
100 ml 45 kcal
Ruošti 5 min.
- 300 ml stiprios atvėsintos kavos
- 100 ml pieno
- 2 šaukšteliai klevų sirupo
- 50 ml plakamosios grietinėlės
- Ledo kubelių patiekti
GAMINIMAS. Į stiklines įberti ledų kubelių. Supilti atšaldytą kavą ir pieną, įmaišyti klevų sirupą. Atskirai paplakti grietinėlę – turi būti skysta, bet lengvai puri. Supilti į kavą ir iškart patiekti.
Kokteilis „Pina Colada“
2 porcijos
100 ml 65 kcal
Ruošti 5 min.
- 300 g šaldytų ananaso gabalėlių
- Sauja ledo kubelių
- 180 ml nesaldintų ananasų sulčių
- 180 ml nesaldinto kokosų pieno
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- Šviežio ananaso patiekti
- Šviežių mėtų patiekti
GAMINIMAS. Visus ingredientus sutrinti elektriniu trintuvu. Supilstyti į taures, jų kraštus papuošti ananaso griežinėliais ir mėtomis.
Autorė Jūratė Survilė