Kai prekyboje pasirodo pirmosios lietuviškos braškės, joms atsispirti tiesiog neįmanoma. Jas gardu ne tik vienas valgyti, bet ir galima paruošti puikių gardumynų.

 

Veganiški ledai

 

5 porcijos

100 g 99 kcal

Ruošti 4 val.

 
  •  1 k braškių
  •  400 ml kokosų pieno
  •  5 šaukštai klevų sirupo

GAMINIMAS. Visus ingredientus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilti į šaldymo indą ir bent 4 val. dėti į šaldiklį. Prieš patiekiant 10 min. atšildyti.

 

Yummy,Strawberry,Ice,Cream,On,White,Marble,Table

 

Maskarponės ir braškių tortas

 

10 porcijų

100 g 387 kcal

Ruošti 4,5 val.

 
  •  800 g braškių
  •  2 šaukštai želatinos
  •  300 g braškinio jogurto
  •  250 g maskarponės
  •  100 g miltelinio cukraus
  •  250 ml riebios grietinėlės
  •  2 šaukšteliai cukraus
  •  2 šaukšteliai citrinos sulčių
  •  100 ml vandens
  •  3 apvalūs biskvito lakštai

GAMINIMAS. 600 g braškių supjaustyti riekelėmis, likusias pasilikti. Želatiną užpilti 80 ml karšto vandens ir ištirpinti. Per tą laiką jogurtą sumaišyti su maskarpone ir milteliniu cukrumi. Atskirame inde standžiai išplakti grietinėlę ir įmaišyti į jogurto masę (šiek tiek pasilikti). Supilti želatiną, dar kartą gerai išmaišyti.

 

Cukrų sumaišyti su citrinos sultimis bei vandeniu ir gautu mišiniu apšlakstyti visus biskvito lakštus.

 

Į torto formą (geriausia nusegamais šonais) dėti pirmą biskvito lakštą, gausiai aptepti jogurtine mase, ant viršaus išdėlioti braškes ir uždengti kitu biskvitu. Vėl kartoti tą patį, kol susluoksniuosite visą tortą. Viršų papuošti likusiomis braškėmis ir plakta grietinėle (lengviausia ja dekoruoti sudėjus į konditerinį švirkštą ar maišelį su specialiu antgaliu). Paruoštą tortą bent 4 val. dėti į šaldytuvą sustingti.

 

Dessert,,Sliced,Sponge,Cake,With,Custard,,Fresh,Strawberries,And,Whipped

 

Panakota

 

6 porcijos

100 g 236 kcal

Ruošti 3,5 val.

 
  •  120 g cukraus
  •  250 ml 35 % riebumo grietinėlės
  •  200 g natūralaus jogurto
  •  3 lapeliai želatinos
  •  300 g braškių
  •  Šviežių mėtų puošti

GAMINIMAS. Pusę cukraus suberti į grietinėlę ir maišant kelias minutes virti, kol cukrus ištirps.

 

Želatinos lapelius išbrinkinti šaltame vandenyje, sudėti į šiltą grietinėlę ir maišyti, kol ištirps. Įmaišyti jogurtą. Masę supilstyti į silikonines formeles ir bent 3 val. dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

 

Braškes supjaustyti gabalėliais (šiek tiek pasilikti) ir užbėrus likusiu cukrumi maišant lėtai kaitinti, kol pasileis. Sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrės konsistencijos. Ją supilti ant iš formelių išimtos panakotos viršaus. Papuošti likusiomis braškėmis, mėtomis.

 

Cream,Dessert,Panna,Cotta,Vanilla,With,Strawberry,Sauce,On,A

 

Prancūziškas pyragas

 

6 porcijos

100 g 321 kcal

Ruošti 3 val.

 

PAGRINDUI:

  •  120 g kvietinių miltų
  •  50 g migdolų miltų
  •  110 g šalto sviesto
  •  60 g natūralaus jogurto
  •  Šaukštas šalto vandens
  •  Šaukštelis cukraus
  •  Pusė šaukštelio druskos
  •  Kiaušinis

ĮDARUI:

  •  100 g cukraus
  •  Pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  •  700 g braškių
  •  3 šaukštai kukurūzų krakmolo
  •  Žiupsnelis druskos

GAMINIMAS. Pirmiausia paruošti pagrindą. Sumaišyti kvietinius ir migdolų miltus. Įtarkuoti šaltą sviestą, sudėti likusius ingredientus ir išminkyti tešlą. Susukti į maistinę plėvelę ir bent 2 val. dėti į šaldytuvą.

 

Per tą laiką paruošti įdarą. Cukrų sumaišyti su citrinos žievele, galima netgi patrinti pirštais, kad cukrus įsigertų citrinos aromato. Sudėti smulkintas braškes, krakmolą, druską, atsargiai išmaišyti.

 

Iš atvėsintos tešlos iškočioti apskritimą (didesnį nei kepimo forma) ir iškloti riebalais pateptą kepimo indą. Ant viršaus paskleisti įdarą ir užlenkti likusius tešlos kraštus. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Patiekti atvėsusį.

 

Baked,Galette,Or,Open,Strawberry,Pie,On,The,Table.,Homemade

 

Braškės šokolade

 

4 porcijos

100 g 166 kcal

Ruošti 1 val.

 
  •  20 didelių braškių
  •  100 g juodojo šokolado
  •  40 g sviesto

GAMINIMAS. Braškes nuplauti ir nusausinti.

 

Per tą laiką išlydyti šokoladą kartu su sviestu.

 

Kiekvieną braškę merkti į šokoladą ir dėti ant kepimo popieriumi iškloto padėklo. Paruoštas braškes 45 min. dėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Galima papuošti pabarstukais, smulkintais riešutais ar kt.

 

Dark,Chocolate,Covered,Strawberries,On,Ceramic,Plate.,Gourmet,Food.

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė