Vanile dvelkiantys desertai
2021-03-30 08:27Sakoma, kad vanilės aromatas praskaidrina niūrią nuotaiką ir nuveja negatyvias mintis. Nenuostabu, kad tai –vienas mėgstamiausių kvapų pasaulyje. Vanilė daugeliui asocijuojasi su šiluma, jaukumu ir nostalgiškais vaikystės prisiminimais. Tad vaniliniai desertai tikrai sužadins jausmus ir akimirksniu nukels ten, kur norėtųsi grįžti…
Vanilinis pudingas su migdolais
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 2 šaukštai sviesto
- 0,5 l migdolų pieno
- 60 g cukraus
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 2 kiaušinių tryniai
- Druskos pagal skonį
- Migdolų puošti
Sumaišyti cukrų, žiupsnelį druskos ir kukurūzų krakmolą. Supilti migdolų pieną ir trynius. Nuolat maišant virti ant mažos ugnies, kol užvirs. Kai užvirs, pavirti dar 1 min. ir nukelti nuo ugnies. Supilti vanilės ekstraktą, sudėti sviestą ir išmaišyti. Atvėsinti ir supilstyti į stiklines. Puošti sausoje keptuvėje pakepintais migdolais.
12 porcijų
100 g 60 kcal
Ruošti 30 min.
Ledai su vanile
- Vanilės ankštis
- 400 ml pieno
- 120 g cukraus
- 200 ml riebios grietinėlės
- 4 kiaušinių tryniai
Į puodą supilti pieną, įdėti vanilės ankštį ir kaitinti ant vidutinės šilumos. Kai pienas užvirs, išimti ankštį. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi. Nuolat maišant į pieną supilti plakinį. Virti nuolat pamaišant, kol pienas ims tirštėti. Išplakti grietinėlę, ją atsargiai įmaišyti į atvėsusią pieno ir trynių masę. Supilti į sandarų indą ir įdėti į šaldiklį. Kas 30–45 min. ledus pamaišyti. Taip daryti 2–3 kartus. Galima patiekti su kapotais riešutais, tarkuotu šokoladu, vaisių gabaliukais, uogomis, džemu, šokoladiniu ar karameliniu padažu.
6 porcijos
100 g 207 kcal
Ruošti 3 val.
Vaniliniai keksiukai
Keksiukams:
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 330 g miltų
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio sodos
- 240 g sviesto
- 200 g cukraus
- 4 didelių kiaušinių
- 240 ml pasukų
Kremui:
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 340 g grietinėlės sūrio
- 180 g sviesto
- Druskos pagal skonį
- 400 g miltelinio cukraus
Miltus sumaišyti su druska ir soda. Elektriniu plakikliu 5 min. plakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Supilti vanilės ekstraktą, po vieną įmušti kiaušinius ir paplakti. Nuolat plakant supilti pasukas. Tešlą supilstyti popierėliais išklotas keksiukų formeles ir kepti 20–25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Atvėsinti.
Grietinėlės sūrį, kambario temperatūros sviestą, druską ir vanilę išplakti. Suberti miltelinį cukrų ir išplakti. Gautą kremą ant keksiukų galima užtepti šaukštu arba užšvirkšti konditeriniu švirkštu.
24 porcijos
100 g 369 kcal
Ruošti 1 val.
Šokoladinis pieno kokteilis su vanile
- 400 ml kokosų pieno
- 2 šaukštai kakavos
- 6 datulės
- 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
- Tarkuoto šokolado puošti
120 ml kokosų pieno supilti į stiklinę ir įdėti į šaldytuvą. Likusį pieną supilstyti į ledo kubelių formeles ir užšaldyti. Į elektrinį trintuvą suberti užšalusius kubelius ir datules, suberti kakavą, supilti vanilės ekstraktą ir likusį kokosų pieną. Viską išplakti iki kreminės konsistencijos. Supilstyti į stiklines. Viršų apibarstyti tarkuotu šokoladu.
2 porcijos
100 g apie 83 kcal
Ruošti 3 val.
Vaniliniai belgiški vafliai
- 3 dideli kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 200 g riebios grietinės
- 250 ml pasukų
- 6 šaukštai kokosų aliejaus
- 280 g miltų
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 0,5 šaukštelio druskos
Išsukti kiaušinius su cukrumi. Sudėti grietinę, supilti pasukas ir gerai išplakti. Supilti tirpdytą kokosų aliejų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Suberti į tešlą ir maišyti, kol neliks gumulėlių. Vaflių keptuvę įkaitinti ir patepti kokosų aliejumi. Supilti porą šaukštų tešlos, paskirstyti po vaflinės paviršių ir kepti apie 10 min. Galima patiekti su ledais.
4 porcijos
100 g 296 kcal
Ruošti 1 val.
Vaniliniai makarunai
Makarunams:
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 3 kiaušinių baltymai
- 90 migdolų miltų
- 175 g miltelinio cukraus
- 45 g cukraus
Kremui:
- 150 g maskarponės
- 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 80 g miltelinio cukraus
- 60 g minkšto sviesto
Baltymus išplakti iki minkštų putų. Toliau plakant dalimis suberti sijotus migdolų miltus, miltelinį cukrų ir cukrų, iš lėto supilti vanilės ekstraktą. Išplakti iki standžių putų. Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį. Ant kepimo popieriaus išspausti 2–3 cm skersmens tešlos kamuoliukus. Reikėtų palikti maždaug 5 cm tarpus. Padžiovinti makarunus 30 min. Kepti 14–16 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 150 °C temperatūros.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su maskarpone. Suberti miltelinį cukrų, supilti vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakti. Įdaro tepti ant vieno makaruno, kitu užvožti.
40 porcijų
100 g 403 kcal
Ruošti 2 val.