Salotos ir mišrainės – vieni sveikiausių patiekalų. Deja, mažieji dažnai jas stumdo lėkštėje ir nenori valgyti… Dalinamės keletu receptų, kurie neabejotinai pavergs mažuosius ragautojus!

 

Šiltos keptos vištienos

 

4 porcijos

100 g 230 kcal

Ruošti 30 min.

 
  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai obuolių sidro acto
  • 2 šaukšteliai Dižono garstyčių
  • Šaukštelis klevų sirupo
  • Šaukštelis česnako granulių
  • Žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 250 g vištienos krūtinėlės
  • Maža cukinija
  • Paprika
  • 70 g lapinių salotų
  • 250 g vyšninių pomidorų

PADAŽUI

  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml citrinos sulčių
  • Šaukštas medaus

GAMINIMAS. Iš aliejaus, acto, garstyčių, klevų sirupo, česnako granulių ir prieskonių sumaišyti marinatą. Kruopščiai įtrinti vištieną, dalį marinato pasilikti daržovėms. Paruoštą mėsą kepti ant grotelių apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos sudėti riekelėmis pjaustytą bei marinate apvoliotą cukiniją, stambiais šiaudeliais smulkintą papriką. Leisti daržovėms šiek tiek suminkštėti ir apskrusti. Smulkiai plėšytas salotas sumaišyti su pomidorais. Ant viršaus dėti kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytą vištieną, keptas daržoves. Viską apšlakstyti padažu, pagamintu iš aliejaus, citrinos sulčių ir medaus (jei kietas, prieš tai išlydyti). Patiekti, kol mėsa ir daržovės dar šiltos.

 

Grilled,Chicken,Breast,And,Summer,Vegetables,Close-up,On,A,Plate

 

Graikiškos su makaronais

 

4 porcijos

100 g 295 kcal

Ruošti 20 min.

 

  • 400 g sraigtinių makaronų
  • 300 g vyšninių pomidorų
  • Trumpavaisis agurkas
  • 65 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • Pusė raudonojo svogūno
  • 200 g fetos
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai smulkintų šviežių raudonėlių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Makaronus išvirti, kaip nurodyta. Truputį atvėsinti ir sumaišyti su pusiau pjaustytais pomidorais, smulkintu agurku, alyvuogėmis, plonais pusžiedžiais pjaustytu svogūnu ir smulkiai trupinta feta. Iš aliejaus, raudonėlių ir prieskonių paruošti padažą. Juo apšlakstyti salotas. Viską atsargiai permaišyti.

 

Greek,Salad,With,Pasta

 

Traškios brokolių

 

4 porcijos

100 g 250 kcal

Ruošti 20 min.

 

  • Brokolis
  • 80 g džiovintų spanguolių
  • Mėlynasis svogūnas
  • 100 g mėgstamų riešutų (ypač tinka graikiniai, anakardžiai)
  • 100 g majonezo
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 50 g lukštentų saulėgrąžų

 

GAMINIMAS. Brokolį supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Suberti spanguoles, smulkintą svogūną, riešutus. Sudėti majonezą, pagardinti prieskoniais ir viską gerai išmaišyti. Patiekti apibarsčius saulėgrąžomis.

 

Broccoli,Salad,With,Cashew,Nuts,,Cranberry,And,Sunflower,Seeds,,Mixed

 

Desertinės vaisių

 

2 porcijos

100 g 185 kcal

Ruošti 15 min.

 

  • Bananas
  • 2 mandarinai
  • 2 kiviai
  • 100 g braškių
  • 100 g šilauogių
  • 150 ml natūralaus jogurto
  • Granato sėklų ir šviežių mėtų papuošti
 

GAMINIMAS. Bananą supjaustyti riekelėmis, sumaišyti su mandarinų skiltelėmis, kivių gabalėliais, braškėmis ir šilauogėmis. Ant viršaus užpilti jogurto, papuošti granatų sėklomis ir mėtų lapeliais.

 

Delicious,Fruit,Salad,With,Yogurt,On,Grey,Table

 

Keptų burokėlių su obuoliais

 

5 porcijos

100 g 230 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

  • 250 g burokėlių
  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • 25 ml balzaminio acto
  • Šaukštelis medaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 100 g graikinių riešutų
  • 100 g trūkažolių
  • 2 nedideli obuoliai

PADAŽUI:

  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml apelsino sulčių
  • 15 ml balzaminio acto
  • Šaukštelis medaus
 

GAMINIMAS. Burokėlius nulupti ir supjaustyti kelių centimetrų storio skiltelėmis. Aliejų sumaišyti su actu, medumi, prieskoniais. Gautame marinate apvolioti burokėlius ir kepti 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Pasmeigus šakute burokėliai turi būti minkšti. Iškepus leisti jiems atvėsti iki kambario temperatūros. Susmulkinti riešutus ir skrudinti sausoje keptuvėje, kol atsiskleis malonus aromatas. Salotas smulkiai suplėšyti, ant jų dėti keptus burokėlius, plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius, apiberti kepintais riešutais. Iš aliejaus, sulčių, acto, medaus paruošti padažą ir apšlakstyti salotas.

 

Roast,Beets,,Apples,,Walnut,,And,Frisee,Combine,For,A,Terrific

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė