Traškūs užkandžiai. Atsispirti neįmanoma!
2023-07-24 10:33Popietė su knyga, vakaras žiūrint filmą, pasisėdėjimas su draugais, romantiškas vakaras prie vyno taurės… Visa tai neįsivaizduojama be gardžių traškių užkandžių, malonias akimirkas paverčiančiais dar didesniu malonumu. Dalinamės puikiais receptais, kurie neabejotinai taps jūsų favoritais.
Traškūs vištienos piršteliai
6 porcijos
100 g 362 kcal
Ruošti 2,5 val.
- 50 ml pasukų
- Kiaušinis
- Šaukštas kukurūzų miltų
- Pusė šaukštelio smulkių česnakų granulių
- Pusė šaukštelio maltos raudonos paprikos
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 400 g vištienos filė
- 100 g nesaldintų kukurūzų dribsnių
- Šlakelis aliejaus
GAMINIMAS. Pasukas išplakti su kiaušiniu ir prieskoniais. Mėsą supjaustyti juostelėmis ir dėti į plakinį. Pamaišyti, uždengti maistine plėvele ir 2 val. marinuoti šaldytuve. Kukurūzų dribsnius susmulkinti elektriniu trintuvu. Trupiniais apvolioti kiekvieną vištienos juostelę. Išdėlioti ant kepimo popieriumi dengtos skardos, apipurkšti aliejumi ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti su mėgstamu padažu.
Aštrūs migdolai su paprika
8 porcijos
100 g 565 kcal
Ruošti 25 min.
- Kiaušinio baltymas
- 2 šaukšteliai cukraus
- Šaukštelis druskos
- Šaukštelis cinamono
- Šaukštelis maltos aitriosios paprikos
- Šaukštelis maltos rūkytos paprikos
- 500 g migdolų
GAMINIMAS. Baltymą išplakti iki putų. Visus prieskonius sumaišyti atskirame indelyje. Riešutus trumpam pamerkti į plakinį, tuomet apvolioti prieskoniais. Suberti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, kol riešutai apskrus. Patiekti atvėsintus.
Cukinijų lazdelės
8 porcijos
100 g 254 kcal
Ruošti 15 min.
- 4 mažos cukinijos
- 30 g kvietinių miltų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Kiaušinis
- Šaukštas vandens
- 60 g duonos trupinių
- 30 g tarkuoto parmezano
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Cukinijas nulupti ir supjaustyti nedideliais šiaudeliais. Miltus sumaišyti su prieskoniais. Kiaušinį išplakti su vandeniu. Duonos trupinius sumaišyti su parmezanu. Cukinijų lazdeles apvolioti miltų mišiniu, tuomet – kiaušinio plakiniu ir galiausiai trupiniais. Kepti įkaitintame aliejuje maždaug apie 3 min., kol apskrus. Išėmus padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekti su pomidorų ar kitu mėgstamu padažu.
Menkių užkandėlė
10 porcijų
100 g 321 kcal
Ruošti 2 val.
- 300 g menkių filė
- 300 g bulvių
- 240 ml pieno
- Svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 50 g savaime kylančių miltų
- Kiaušinis
- 4 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS. Žuvį dėti į verdantį vandenį ir virti 20 min. Bulves nuskusti ir virti, kol suminkštės. Išvirusias užpilti pienu ir elektriniu trintuvu sutrinti košę. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti, sudėti į bulvių košę. Įmaišyti miltus, kiaušinį, petražoles, pagardinti prieskoniais. Sudėti gabalėliais pjaustytą virtą žuvį ir viską pertrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Uždengti maistine plėvele ir 1 val. dėti į šaldytuvą. Iš tešlos formuoti mažus kamuolėlius, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti aliejumi. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti šiltus.
Autorius Jūratė Survilė