Rupūs miltai – ne keiksmažodis, bet sveikatai naudingas produktas, organizmą aprūpinantis vertingomis skaidulomis, vitaminais ir mineralais. Manų kruopos gerina žarnyno darbą. Sezamų sėklose yra nervus stiprinančio magnio. Moliūgų sėklos – polinesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis, o linų sėmenyse esantis aliejus saugo nuo per didelio cholesterolio. Visa tai – šiuose traškiuose ir gardžiuose krekeriuose, tačiau jais gardžiuotis galima tik su saiku. Skanėstas gana kaloringas.

 

  • 230 g rupių miltų
  • 115 g manų kruopų
  • 55 g sezamų sėklų
  • 55 g linų sėmenų
  • 55 g moliūgų sėklų
  • Šaukštas medus
  • 45 ml augalinio aliejaus
  • Grūdų puošti
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Rupius miltus, manų kruopas ir druską sumaišyti su sezamų, moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis. Atskirai medų, aliejų sumaišyti su 210 ml vandens. Tada maišant supilti sausą masę ir išmaišyti. Tešlą išminkyti ir palikti 20 minučių pastovėti. Iškočioti tešlą ir supjaustyti į 3 mm storio krekerius. Juos sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepinius apipurkšti vandeniu ir papuošti neskaldytais grūdais. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 15 – 20 minučių.

 

100 g apie 402 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

48 porcijos

Spausdinti