Šviežių vaisių ir uogų glotnučiai
2021-04-06 08:32Gamta nuostabi, nes dovanoja daug saldžių gėrybių – ir vaisių, ir uogų. Iš jų galima paruošti daug skirtingų patiekalų. Ko gero, sveikiausia uogas ir vaisius trinti, iš jų gaminti kokteilius. Jie suteikia energijos visai dienai, padeda išlikti sveikiems ir išsaugoti grožį.
Su kakava ir avietėmis
- 125 g aviečių
- 2 bananai
- 2 šaukšteliai kakavos
- Datulė
- 250 ml kokosų pieno
- 2 šaukštai migdolų sviesto
- 4 ledo kubeliai
Pjaustytus bananus ir likusius ingredientus, išskyrus ledukus, sudėti į elektrinį trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Supilstyti į stilines, į kiekvieną įdėti po 2 ledo kubelius. Patiekti iš karto.
2 porcijos
100 g 45 kcal
Ruošti 10 min.
Su braškėmis ir pienu
- 110 g braškių
- 2 šaukštai cukraus
- 150 ml pieno
- 4 ledo kubeliai
Į elektrinį trintuvą sudėti visus ingredientus ir sutrinti iki vientisos masės. Supilstyti į stiklines. Patiekti iš karto.
4 porcijos
100 g 62 kcal
Ruošti 10 min.
Įvairių uogų
- 50 g juodųjų serbentų
- 50 g šilauogių
- 50 g aviečių
- Nedidelis bananas
- Obuolių sulčių pagal skonį
- Mėtų puošti
Į elektrinį trintuvą sudėti pjaustytą bananą, uogas ir sutrinti iki vientisos masės. Įpilti obuolių sulčių ir išplakti. Jeigu koktelis labai tirštas, galima įpilti dar sulčių. Supilstyti į stiklines. Puošti mėtomis.
2 porcijos
100 g 36 kcal
Ruošti 10 min.
Mėlynių ir avižinių dribsnių
- 50 g mėlynių
- Pusė banano
- 25 g avižinių dribsnių
- 80 g jogurto
- 120 ml vandens
- Šaukštelis sėmenų
- Muskato pagal skonį
- 4 ledo kubeliai
- Mėtų puošti
Visus ingredientus sudėti į elektrinį trintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos. Supilstyti į stiklines. Puošti mėtų lapeliais.
2 porcijos
100 g 105 kcal
Ruošti 10 min.
Su gervuogėmis ir kokosų pienu
- 100 g gervuogių
- 250 ml kokosų pieno
- 250 g graikiško jogurto
- Pusė banano
- 20 g kokosų drožlių
- 2 šaukštai kokosų žiedų cukraus
Visus ingredientus sudėti į elektrinį trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Supilstyti į stiklines.
2 porcijos
100 g 131 kcal
Ruošti 10 min.
Vyšnių ir abrikosų
Vyšnių sluoksniui:
- 100 g saldžių vyšnių
- 120 ml vandens
Abrikosų sluoksniui:
- 2 dideli abrikosai
- 180 ml vandens
Į elektrinį trintuvą suberti iškaulėtas vyšnias, supilti vandenį ir sutrinti iki vientisos masės. Supilstyti į stiklines.
Į elektrinį trintuvą suberti abrikosus be kauliukų, supilti vandenį ir sutrinti iki vientisos masės. Supilstyti į stiklines ant trintų vyšnių.
2 porcijos
100 g 62 kcal
Ruošti 20 min.
Aviečių ir persikų
- 225 g persikų
- 65 g aviečių
- 250 ml migdolų pieno
- 2 šaukšteliai medaus
- 4 ledo kubeliai
- Mėtų puošti
Į elektrinį trintuvą suberti pjaustytus persikus be kauliukų, avietes ir sutrinti iki vientisos masės. Supilti migdolų pieną, paskaninti medumi, sudėti ledo kubelius ir sutrinti iki vientisos masės. Supilstyti į stiklines. Puošti mėtų lapeliais.
2 porcijos
100 g 109 kcal
Ruošti 10 min.
Agrastų ir melionų
- 200 g meliono
- 150 g aviečių
- 250 g natūralaus jogurto
- 2 šaukštai pieno
- Šaukštas cukraus
Į elektrinį trintuvą suberti pjaustytą melioną, likusius ingredientus ir sutrinti iki vientisos masės. Supilstyti į stiklines.
2 porcijos
100 g 93 kcal
Ruošti 10 min.