Sveika ir skanu – daržovių blyneliai
2024-04-11 09:19Blynai – vienas dažniausiai gaminamų patiekalų šeimose, ypač jei yra mažų vaikų. Visgi įprasti miltiniai nėra naudingi sveikatai. Taigi pats metas išbandyti gerokai sveikesnius daržovių blynelius!
Cukinijų
4 porcijos
100 g 289 kcal
Ruošti 40 min.
- Nedidelė cukinija
- 2 bulvės
- Sauja šviežių petražolių
- 100 g viso grūdo speltų miltų
- 2 kiaušiniai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Cukiniją, bulves nulupti ir stambiai sutarkuoti. Įmaišyti smulkintas petražoles, miltus, kiaušinius, pagardinti prieskoniais. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Gardu su grietine arba jogurtiniu padažu.
Kukurūzų
4 porcijos
100 g 279 kcal
Ruošti 40 min.
- 100 g kukurūzų miltų
- Šaukštelis kukurūzų krakmolo
- 2 kiaušiniai
- 150 g konservuotų kukurūzų
- Kelios šakelės šviežių kalendrų
- 40 g tarkuoto parmezano
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su krakmolu, plaktais kiaušiniais. Suberti nusunktus kukurūzus, smulkintas kalendras, sūrį, pagardinti prieskoniais. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Gardu su grietine, jogurtiniu padažu.
Moliūgų
4 porcijos
100 g 266 kcal
Ruošti 40 min.
- 200 g moliūgų tyrės
- 2 virtos bulvės
- 2 kiaušiniai
- 70 g viso grūdo dalių miltų
- Ketvirtis šaukštelio malto muskato
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Moliūgų tyrę sumaišyti su maltomis bulvėmis, kiaušiniais, miltais ir prieskoniais. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Gardu su grietine.
Morkų
4 porcijos
100 g 298 kcal
Ruošti 40 min.
- Didelė virta morka
- Didelė žalia morka
- 2 kiaušiniai
- 100 g kvietinių miltų
- Pusė šaukštelio cinamono
- Druskos pagal skonį
- Aliejaus kepti
- Klevų sirupo ir graikinių riešutų patiekti
GAMINIMAS. Virtą morką sutrinti iki tyrės ir sumaišyti su smulkiai tarkuota žalia morka. Įmaišyti plaktus kiaušinius, miltus, prieskonius. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti apšlaksčius klevų sirupu ir papuošus sausoje keptuvėje skrudintais smulkintais riešutais.
Brokolių ir žirnelių
4 porcijos
100 g 274kcal
Ruošti 40 min.
- Pusė brokolio
- 100 g šviežių arba šaldytų žirnelių
- 100 g avižinių dribsnių
- 150 ml avižų pieno
- 2 kiaušiniai
- 100 g tarkuotos mocarelos
- Kelios šakelės šviežių kalendrų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Žiedynais suskirstytą brokolį dėti į verdantį vandenį ir porą minučių pavirti. Atvėsinti ir kartu su žirneliais elektriniu trintuvu sutrinti iki trupinių.
Avižinius dribsnius užpilti avižų pienu ir palikti 15 min. brinkti. Suberti į daržovių masę. Įmaišyti kiaušinius, sūrį, smulkintas kalendras, pagardinti prieskoniais. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Gardu su grietine.
Autorius Jūratė Survilė