Stilingos vaišės per 20 minučių
2019-02-26 08:52Netikėtai užsukus svečiams mažiau nei per pusvalandį galima paruošti sočių užkandžių ar gardžių desertų. Tereikia gerai apžiūrėti maisto atsargų spintelės ir šaldytuvo turinį bei skanėstus išmoningai patiekti. Pasinaudojus mažomis gudrybėmis greitai paruošiami užkandžiai taps lengvai įveikiama užduotimi.
Sumuštiniai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu
100 g 120 kcal
4 porcijos
Ruošti 15 min.
- Balta itališka duona su sezamų sėklomis
- 20 g sviesto
- 3 kriaušės
- 30 ml citrinų sulčių
- 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- Šviežių špinatų
- 3 šaukštai medaus
Gaminimas
Duoną supjaustyti riekelėmis, aptepti sviestu ir apskrudinti orkaitėje. Kriaušes supjaustyti plonomis skiltelėmis, apšlakstyti citrinų sultimis ir lydytu medumi. Ant skrudintos duonos dėti špinatų lapų, užtrupinti sūrio. Tada uždėti kriaušių ir apšlakstyti likusiomis citrinų sultimis.
Avokadų užtepėlė
100 g 200 kcal
4 porcijos
Ruošti 15 min.
- 3 avokadai
- Pomidoras
- Ketvirtis raudonojo svogūno
- 50 ml žaliųjų citrinų sulčių
- Šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
Avokadus nulupti, išimti kaulus, minkštimą smulkiai supjaustyti. Pomidorą blanširuoti, pašalinti odelę ir sėklas, supjaustyti. Svogūną susmulkinti. Visus produktus sutrinti, supilti žaliųjų citrinų sultis, sudėti prieskonius ir išmaišyti. Galima patiekti su prancūžiška duona arba šviežių daržovių juostelėmis.
Sūriu įdaryti pievagrybiai
100 g 165 kcal
4 porcijos
Ruošti 20 min.
- 250 g pievagrybių
- 4 saulėje džiovinti pomidorai
- 100 g fermentinio sūrio
- 10 kaparėlių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
Pievagrybių kotelius išpjauti ir susmulkinti. Sumaišyti su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, tarkuotu sūriu ir kaparėliais. Grybų kepurėles pabarstyti druska ir pipirais, užpildyti sūrio mišiniu. Kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 15 min. Galima papuošti petražolių šakelėmis. Patiekti šiltus.
Krevečių užkandis
100 g apie 120 kcal
4 porcijos
Ruošti 10 min.
- 150 g marinuotų krevečių
- 150 g varškės
- 80 g kvietinių paplotėlių
- Agurkas
- 4 šaukštai jogurtinės grietinės
- Šaukštas citrinų sulčių
- Šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
- Šaukštelis smulkintų krapų
Gaminimas
Sumaišyti varškę, grietinę, krapus ir citrinų sultis. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais. Varškės masę užtepti ant kvietinių paplotėlių, uždėti po griežinėlį agurko. Apteptus paplotėlius sudėti dviem sluoksniais. Ant viršaus uždėti po krevetę, apibarstytą rūkyta paprika. Galima papuošti šalavijų lapeliais ir smulkintais krapais.
Lavašo ritinėliai
100 g apie 145 kcal
4 porcijos
Ruošti 20 min.
- 2 lavašai
- 2 saldžiosios paprikos
- 100 g fermentinio sūrio
- 200 g špinatų
- Krapų
- Bazilikų
- Petražolių
- Kalendrų
- 10 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
Supjaustytus špinatus ir žoleles sumaišyti su aliejumi ir prieskoniais. Paprikas supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su žolelėmis. Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Jas patepti žolelių ir paprikų mišiniu, pabarstyti sūriu ir susukti. Įkaitusioje keptuvėje be riebalų kepti suktinukus iš abiejų pusių po 4 min. Patiekti šiltus su mėgstamu padažu.
Alyvuogių užkandis šaukštuose
100 g apie 185 kcal
4 porcijos
Ruošti 15 min.
- 200 g migdolais įdarytų alyvuogių
- 150 g fetos sūrio kubelių
- 2 šaukštai medaus
- Skiltelė česnako
- Agurkas
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
Gaminimas
Lydytą medų sumaišyti su aliejumi ir smulkintu česnaku. Į užkandžių šaukštus supilti medaus padažą, įdėti po vieną alyvuogę ir fetos sūrio kubelį. Agurką supjaustyti nedideliais gabalėliais ir uždėti ant sūrio. Galima papuošti šviežiais šalavijais ir rausvaisiais pipirais.
Šokoladinis pudingas
100 g apie 320 kcal
4 porcijos
Ruošti 20 min.
- 200 g juodojo šokolado
- 200 ml grietinėlės
- 150 g zefyrų kepti
- Bananas
- 30 g smulkintų lazdynų riešutų
Gaminimas
Grietinėlę ir susmulkintus zefyrus maišant kaitinti, kol zefyrai ištirps. Sudėti smulkiai supjaustytą šokoladą, ištirpinti ir kaitinti 3 min.Masę supilti į stiklines ir palaikyti šaldytuve 10 min, kol atvės. Bananą nulupti, supjaustyti griežinėliais ir uždėti ant atvėsusio pudingo. Patiekti su smulkintais riešutais.
Netikras tiramisu desertas
100 g apie 250 kcal
4 porcijos
Ruošti 20 min.
- 20 biskvitinių sausainių
- 100 ml saldintos kavos
- 250 ml natūralaus jogurto
- 250 ml desertinio varškės sūrio
- 4 šaukštai miltelinio cukraus
- 4 šaukštai kakavos
Biskvitinius sausainius pamirkyti kavoje ir vienu sluoksniu dėti į stiklines. Sumaišyti desertinį varškės sūrį, jogurtą ir miltelinį cukrų. Po šaukštą masės dėti ant sausainių. Sudėti antrą sausainių ir kremo sluoksnį. Gausiai apibarstyti kakava. Patiekti galima iškart, papuošus kavos pupelėmis ir mėtų lapeliais.