Sotūs paprikų laiveliai
2019-10-02 08:36Nors saldžiosios paprikos kilusios ne iš Lietuvos, bet mūsų šalyje populiarios seniai. Ir tikrai ne be reikalo! Šios daržovės itin maistingos ir naudingos organizmui.
Su ryžiais ir jautiena
100 g apie 180 kcal
3 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1,5 val.
- 6 saldžiosios paprikos
- 120 g čederio
Įdarui:
- 100 g ryžių
- 450 g maltos jautienos
- 100 g svogūnų
- 450 g konservuotų pomidorų
- Šaukštelis Vusterio padažo
- 120 ml vandens
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Paprikas perpjauti pusiau ir pašalinti sėklas. Paskui dėti į verdantį vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min. Tuomet pagardinti prieskoniais ir palikti atvėsti.
Mėsą sumaišyti su smulkintais svogūnais ir pakepinti. Tada sudėti smulkintus pomidorus, ryžius, padažą, supilti vandenį, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Tuomet kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Tada uždengus troškinti dar apie 20 min.
Gautu įdaru įdaryti paprikų puseles, dėti į kepimo indą, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti karštas.
Su kuskusu ir alyvuogėmis
100 g apie 122 kcal
2 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1 val.
- 4 saldžiosios paprikos
Įdarui:
- 170 g kuskuso
- 100 g juodųjų alyvuogių
- 250 ml vandens
- 50 g kedrinių pinijų
- 100 g fetos
- 100 g vyšninių pomidorų
- Druskos, maltų juodųjų pipirų, bazilikų pagal skonį
Gaminimas
Paprikas perpjauti pusiau ir pašalinti sėklas. Tada pagardinti prieskoniais, dėti į kepimo indą ir kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Paskui išimti ir atvėsinti.
Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti ir uždengus laikyti apie 10 min. Paskui sutrinti, sumaišyti su smulkintomis alyvuogėmis, riešutais, sūriu ir pomidorais. Tuomet pagardinti prieskoniais ir išmaišyti.
Gautu įdaru įdaryti paprikų puseles, dėti į kepimo indą ir kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti karštas.
Su daržovėmis ir ryžiais
100 g apie 90 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1 val.
- 8 saldžiosios paprikos
- 180 g parmezano
Įdarui:
- Pusė svogūno
- Saliero stiebas
- Morka
- Pusė cukinijos
- 340 g konservuotų pomidorų
- 2 skiltelės česnako
- 290 g ryžių
- 750 ml vištienos sultinio
- 6 šaukštai pomidorų padažo
- Šaukštelis bazilikų
- Šaukštelis raudonėlių
- Šaukštelis pesto padažo
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Paprikų viršų nupjauti ir pašalinti sėklas. Tada pagardinti prieskoniais ir sudėti į kepimo indą.
Ryžius sumaišyti su sultiniu ir kaitinti iki užvirimo. Paskui sumažinti ugnį ir kaitinti dar apie 20 min. Tuomet nukošti. Daržoves susmulkinti ir kepti, kol suminkštės. Tada sudėti smulkintus pomidorus, česnako skilteles, pomidorų padažą, suberti bazilikus, raudonėlius, supilti pesto padažą, išmaišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Paskui suberti ryžius, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Gautu įdaru įdaryti paprikas, viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol išsilydys. Patiekti karštas.
Su vištiena ir svogūnais
100 g apie 80 kcal
2 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1 val.
- 4 saldžiosios paprikos
Įdarui:
- 300 g vištienos filė
- Svogūnas
- 150 g ryžių
- 350 ml vandens
- Skiltelė česnako
- 2 pomidorai
- 80 g šaldytų žirnelių
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Paprikų viršų nupjauti ir pašalinti sėklas.
Vištieną supjaustyti gabalėliais ir pagardinti prieskoniais. Ryžius užpilti vandeniu ir kaitinti iki užvirimo. Tada sumažinti ugnį ir virti apie 15 min. Paskui nukošti ir laikyti šiltai. Svogūną, česnako skiltelę susmulkinti ir pakepinti. Tuomet sudėti vištieną ir kepti ant silpnos ugnies dar apie 5 min. Paskui suberti smulkintus pomidorus, žirnelius ir pagardinti prieskoniais. Ryžius sumaišyti su daržovėmis.
Gautu įdaru įdaryti paprikas, dėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti karštas. Galima papuošti mėgstamais žalumynais.
Su feta ir maskarpone
100 g apie 150 kcal
2 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1 val.
- 3 saldžiosios paprikos
- 40 g fetos
- 30 g maskarponės
- Kiaušinis
Įdarui:
- Šaukštelis maltų kmynų
- Šaukštelis maltų kalendrų
- 400 g pomidorų
- Raudonasis svogūnas
- Skiltelė česnako
- Aitrioji paprika
- 220 g konservuotų pupelių
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Paprikų viršų nupjauti, pašalinti sėklas ir pagardinti prieskoniais. Tada dėti į kepimo indą ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus.
Kmynus sumaišyti su kalendromis ir kepti apie 2 min. Tuomet sudėti smulkintas daržoves, pupeles ir supilti nuo pastarųjų likusį skystį. Paskui pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir uždengus troškinti ant silpnos ugnies apie 20 min.
Gautu įdaru įdaryti paprikas. Sūrius sumaišyti su kiaušiniu ir sutrinti. Gauta mase ištepti paprikų viršų ir kepti dar apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti karštas.
Su kiauliena ir daržovėmis
100 g apie 60 kcal
2 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1 val.
- 4 saldžiosios paprikos
- 2 l daržovių sultinio
- 3 šaukštai pomidorų padažo
- Morka
- Mėgstamų žalumynų papuošti
Įdarui:
- 350 g maltos kiaulienos
- 2 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 2 morkos
- 150 g virtų ryžių
- Kiaušinis
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Paprikų viršų nupjauti ir pašalinti sėklas.
Kiaulieną pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Svogūnus, česnako skilteles susmulkinti ir pakepinti. Tada sudėti mėsą ir kepti ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrus. Paskui suberti sutarkuotas morkas, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir kepti dar apie 10 min. Gautą masę sumaišyti su ryžiais, kiaušiniu, dar kartą pagardinti prieskoniais ir išmaišyti.
Gautu įdarytu įdaryti paprikas, dėti į kepti skirtą indą, supilti sultinį, pomidorų padažą ir smulkintą morką. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Papuošti mėgstamais žalumynais.
Su dešrelėmis ir sūriais
100 g apie 170 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 50 min.
- 12 Chalapos paprikų
Įdarui:
- 220 g pieniškų dešrelių
- 120 gmaskarponės
- 50 g parmezano
- Aliejaus kepti
Apvolioti:
- 270 g miltų
- 0,5 šaukštelio druskos
- 60 g cukraus
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 120 g pieno miltelių
- 250 g kukurūzų miltų
- 300 ml vandens
- 2 šaukšteliai maltų garstyčių
Gaminimas
Paprikas šiek tiek išilgai įpjauti ir pašalinti sėklas.
Dešreles susmulkinti ir pakepinti. Paskui dėti ant vienkartinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tada sumaišyti su smulkintais sūriais.
Gautu įdaru įdaryti paprikas ir perverti mediniais dantų krapštukais, kad neatsidarytų.
Visus apvolioti skirtus ingredientus sumaišyti. Gautu mišiniu apvolioti paprikas ir kepti itin stipriai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Patiekti karštas.
Su jūrų gėrybėmis ir salierais
100 g apie 120 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1 val.
- 6 saldžiosios paprikos
- 90 g sviesto
Įdarui:
- 220 g gliaudytų krevečių
- 170 g krabų mėsos
- 290 g virtų ryžių
- Saliero stiebas
- Svogūnas
- 4 šaukštai majonezo
- Šaukštelis kario miltelių
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Paprikų viršų nupjauti ir pašalinti sėklas. Tada dėti į verdantį vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min. Paskui išimti, nusausinti ir pagardinti prieskoniais.
Krevetes sumaišyti su plėšyta krabų mėsa, ryžiais, smulkintais salierais ir svogūnais. Tuomet sudėti majonezą, kario miltelius, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti.
Gautu įdaru įdaryti paprikas. Ant kiekvienos jų uždėti po gabalėlį sviesto, užvožti nupjautomis viršūnėlėmis ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti karštas.