Pagal kinų horoskopą Arklio metai prasidės tik sausio 31 dieną. Tačiau jau dabar mitybą galima praturtinti mėgstamiausiu šių gyvūnų skanėstu – avižomis. Tai puikus vitaminų, mineralinių medžiagų, skaidulų šaltinis, gerinantis virškinimą. Iš jų galima paruošti įvairiausių patiekalų…

 

Šokoladiniai avižų pyragėliai

 

  • 100 g sviesto
  • 100 g stambių avižų
  • 100 g avižų dribsnių
  • 450 g juodojo šokolado
  • 150 g riebios grietinėlės
  • 150 g džiovintų spanguolių
  • 150 g džiovintų vyšnių
  • 150 g cukruoto imbiero

Gaminimas

 

Sviestą ištirpinti. Sudėti abiejų rūšių avižas ir 3 minutes pavirti. Šokoladą ištirpinti mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ir sumaišyti su grietinėle. Sudėti džiovintus vaisius ir išmaišyti. Galiausiai sudėti avižas. Masę atšaldyti šaldytuve. Paskui supjaustyti gabalėliais.

 

100 g apie 393 kcal

 

Avižų suflė

 

  • 65 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 70 g tepamo grietinėlės sūrio
  • 250 ml pieno
  • 100 g rudojo cukraus
  • Šaukštas sviesto
  • 45 g razinų
  • Pusė šaukštelio malto muskato
  • Pusė šaukštelio cinamono

Gaminimas

 

Pieną ir sviestą gerokai pakaitinti, bet neužvirinti. Suberti avižų dribsnius, gerai išmaišyti ir pavirti minutę, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies. Sudėti sūrį, cukrų, muskatą, cinamoną ir druską bei gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinių trynius ir išmaišyti. Sudėti razinas ir išmaišyti. Išplakti kiaušinių baltymus iki putų ir įmaišyti į masę. Masę sudėti į riebalais išteptą indą ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 40 – 45 minutes.

 

100 g apie 194 kcal

 

 

Avižose kepta skumbrė

 

  • 4 skumbrės filė
  • 100 g avižų dribsnių
  • 2 šaukštai Dižono garstyčių
  • 2 šaukštai krienų padažo
  • 30 g sviesto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Garstyčias sumaišyti su krienų padažu, prieskoniais ir užtepti ant nuvalytų žuvies filė gabalų. At viršaus užberti avižų dribsnių. Į keptuvę įdėti sviesto ir žuvį apkepinti iš abiejų pusių.

 

100 g apie 163 kcal

Spausdinti