Skanus desertas = daili figūra?
2019-04-16 08:43Kai siekiama išsaugoti dailias kūno linijas, dažnai saldumynai išbraukiami iš valgiaraščio. Tačiau visai be reikalo. Kai kurie desertai turi labai mažai kalorijų. Be to, yra neapsakomai gardūs!
Avietinė želė
100 g apie 45 kcal
10 žmonių
Paruošimo laikas apie 7 val.
- 400 g šaldytų aviečių
- 500 ml aviečių sulčių
- 250 ml vandens
- 3 šaukštai želatinos
- 250 ml obuolių sulčių
Gaminimas
Aviečių sultis kaitinti ant silpnos ugnies, kol užvirs. Tada nukelti nuo ugnies ir palikti šiek tiek atvėsti. Vandenį sumaišyti su želatina. Paskui supilti aviečių sultis ir nuolatos maišyti, kol želatina ištirps. Galų gale supilti obuolių sultis, gerai išmaišyti ir laikyti šaldytuve apie 1,5 val. Tuomet suberti avietes ir lengvai išmaišyti. Laikyti šaldytuve dar apie 5 val. Galima patiekti papuošus smulkintomis melisomis.
Gaivūs ledai
100 g apie 70 kcal
8 žmonėms
Paruošimo laikas apie 6,5 val.
- 1,5 kg meliono
- 60 ml vandens
- 30 g cukraus
- 250 g lieso natūralaus jogurto
- 10 ml citrinos sulčių
Gaminimas
Melioną susmulkinti ir sutrinti. Vandenį sumaišyti su cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps. Tada atvėsinti. Visus ingredientus sumaišyti ir sutrinti. Paskui supilti į šaldyti skirtą indą ir laikyti kameroje apie 6 val. Tuomet išimti, sutrinti ir laikyti šaldytuve 5–10 min.
Lengvas desertas
100 g apie 100 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 6,5 val.
- 250 ml lieso pieno
- 2 cinamono lazdelės
- 500 g lieso natūralaus jogurto
- 60 ml vandens
- Šaukštas želatinos
Užpilui:
- 200 g vaisių arba uogų
Gaminimas
Pieną sumaišyti su cinamono lazdelėmis ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol užvirs. Tada atvėsinti, cinamono lazdeles išimti. Tuomet supilti jogurtą ir išmaišyti. Vandenį užvirinti, šiek tiek atvėsinti ir sumaišyti su želatina. Gautą masę sumaišyti su pieno ir jogurto mišiniu. Paskui supilstyti į desertinius indelius ir laikyti šaldytuve apie 6 val. Patiekti apšlaksčius trintais vaisiais arba uogomis.
Smaližių sausainiai
100 g apie 90 kcal
8 žmonėms
Paruošimo laikas apie 2,5 val.
- 3 kiaušinių baltymai
- 0,5 šaukštelio vyno akmens
- 130 g cukraus
- 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 30 ml mėgstamo likerio
- 60 g lazdynų riešutų
Gaminimas
Baltymus sumaišyti su vyno akmeniu ir išplakti. Tuomet pamažu suberti cukrų ir gerai išplakti. Tada supilti vanilės ekstraktą ir dar šiek tiek paplakti. Paskui supilti likerį, suberti skrudintus smulkintus riešutus ir atsargiai išmaišyti. Gautą masę supilti į konditerinį švirkštą, suformuoti nedidelius sausainius, dėti į kepimo indą ir kepti apie 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 90 °C temperatūros. Patiekti šaltus.
Braškinis šerbetas
100 g apie 75 kcal
3 žmonėms
Paruošimo laikas apie 6 val.
- 900 g braškių
- 120 ml vandens
- 10 ml citrinos sulčių
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- Cukraus pagal skonį
Gaminimas
Visus ingredientus, išskyrus braškes, sumaišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 5 min. Paskui sudėti trintas braškes ir išmaišyti. Gautą masę dėti į šaldyti skirtą indą ir laikyti kameroje apie 5 val. Kas 30 min. išimti ir sutrinti. Paskutinį kartą sutrynus laikyti šaldytuve apie 20 min. Galima patiekti papuošus smulkintomis mėtomis.
Riešutais įdaryti obuoliai
100 g apie 120 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 45 min.
- 4 obuoliai
Įdarui:
- 100 g graikinių riešutų
- 100 g razinų
- 4 šaukštai medaus
Gaminimas
Obuolius nuplauti, viršų nupjauti, sėklalizdžius pašalinti.
Smulkintus riešutus sumaišyti su razinomis ir lydytu medumi.
Gautu įdaru įdaryti obuolius, dėti į kepimo indą ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti karštus.
Vitaminingas kokteilis
100 ml apie 55 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 15 min.
- 2 apelsinai
- 2 bananai
- 3 obuoliai
- Kriaušė
- Persimonas
- 250 ml obuolių sulčių
- Mėtų lapų papuošti
- Imbiero šaknies pagal skonį
Gaminimas
Vaisius stambiai supjaustyti, pagardinti tarkuota imbiero šaknimi ir sutrinti. Tada supilti sultis ir išmaišyti. Patiekti papuošus smulkintais mėtų lapais.
Bananų suflė
100 g apie 110 kcal
8 žmonėms
Paruošimo laikas apie 40 min.
- 3 bananai
- 5 kiaušiniai
- 50 g cukraus
Gaminimas
Bananus sutrinti. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Pastaruosius sumaišyti su cukrumi ir išplakti. Baltymus taip pat išplakti. Į trynių bei cukraus masę sudėti bananus ir išmaišyti. Paskui atsargiai supilti baltymus. Gautą masę dėti į kepimo indą ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti papuošus mėgstamomis uogomis ir žalumynais.