Visą savaitę mus džiuginanti saulė ir vasariškas oras niekur nesitrauks ir savaitgalį, tad šeštadienis bei sekmadienis bus puiki galimybė nustebinti savo artimuosius ypatingais skoniais. Šį šeštadienį TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas paruoš du išskirtinius patiekalus su egzotiškais akcentais.

 

_1166016 (Small)

 

Pirmoje laidos dalyje virtuvės šefas pasiūlys vėlyvuosius pusryčius – kiekvienam tautiečiui įprastus blynus. Tačiau šie blynai bus kitokie – įkvėpti Malaizijos skonių su dviejų rūšių sūriais. Turėtų patikti visai šeimai ir net mažiausiems gurmanams. Pasidalinęs patarimu, kodėl išmaišytą tešlą visada reikia palikti šiek tiek pastovėti, virtuvės šefas visus pakvies į lauką. O ten sužinosime, kaip paruošti puikius ir abejingų nepliekančius savaitgalio pietus gamtoje. Šį kartą laidos vedėjas iškeps sultingą lašišos filė, marinuotą natūralioje mango vaisių tyrėje, bei paruoš gaivias libanietiškas salotas su perliniu kuskusu.

 

_1166061m (Small)

 

Kaip su savo užaugintomis daržo gėrybėmis pasiruošti gaivias salotas arba kaip parduotuvėje išsirinkti skanų pomidorą – šį šeštadienį 10.30 val. laidoje „Skaniai ir paprastai“ per TV3.

     
Malaiziški blynai

 

Reikės:

 
  • 120 g kvietinių miltų
  • 60 g lazdyno riešutų
  • 2 arb.š. kepimo miltelių
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno
  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 valg. š. sviesto (kepimui)
  • 200 g baltojo pelėsio minkšto sūrio bri
  • 200 g abrikosų sūrio su migdolais
  • Šviežių uogų
 

 

Į smulkintuvą suberti miltus, kepintus lazdyno riešutus, kepimo miltelius ir viską susmulkinti iki vientisos masės. Įmušti 3 kiaušinius, įpilti stiklinę pieno ir vėl viską gerai išmaišyti. Tešlą palikti 10 minučių brandintis (kol miltai išbrinks). Po 10 minučių supilti alyvuogių aliejų.

 

Blyną kepti ant vidutinės arba žemesnės kaitros. Į įkaitusią keptuvę įdėti šaukštą sviesto. Sviestui ištirpus, įdėti 2 samčius blynų masės ir tolygiai paskirstyti po visą keptuvės plotą. Blyną kepti tik iš vienos pusės. Prieš beveik iškepant blynui (kai į viršų pakyla burbuliukai ir tešla sutvirtėja, o apačia truputį paskrunda), įdėti dar sviesto ir išdėlioti plonai supjaustytus sūrius.

 

Blynui iškepus, jį perlenkti, įdėti į lėkštę, paskaninti lazdyno riešutais bei šviežiomis uogomis.

 

Skanaus!

 

Grilyje kepta lašišos filė su rytietiškomis salotomis

 

Reikės:

 
  • 600 g lašišos filė
  • 150 g mangų tyrės
  • Keleto šakelių šviežios mėtos
  • Keleto žiupsnelių druskos ir pipirų
  • 500 g išvirto perlinio kuskuso
  • 1 didelio raudono pomidoro
  • 1 didelio geltono pomidoro
  • 1 saujos šviežių petražolių
  • 1 saujos šviežios kalendros
  • Keleto svogūnų laiškų
  • 5 valg.š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 žaliosios citrinos
 

Supjaustyti lašišos filė į 4 porcijas. Ant lašišos gabalėlių užpilti mangų tyrę, užberti smulkintą mėtą, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišyti ir įtrinti lašišos filė. Palikti 15–20 minučių marinuotis.

 

Į salotoms skirtą indą sudėti kubeliais supjaustytus pomidorus, susmulkintas petražoles ir kalendrą, suberti virtą perlinį kuskusą, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, išspausti pusę žaliosios citrinos, įberti kelis žiupsnelius druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti.

 

Grilį įkaitinti iki 120 laipsnių, lašišą sudėti ant karščiui atsparaus kilimėlio ir kepti 20–25 minutes. Iškepus lašišai, ant serviravimo lentos dėti paruoštas salotas, ant viršaus – iškeptus lašišos gabalėlius ir viską pašlakstyti alyvuogių aliejumi

 

Skanaus!