Po Užgavėnių prasidėjus Gavėniai tikintieji susilaiko nuo mėsiškų ir pieniškų patiekalų. Šiuo metu dažniausiai valgomi tradiciniai vegetariški žuvies ar daržovių patiekalai. Tačiau šis metas nebūtinai turi būti nuobodus. Pasaulyje daugybė kraštų, kurie teikia pirmenybę vegetarinei mitybai. Šį kartą siūlome pasigaminti patiekalą su Tolimuosiuose Rytuose itin vertinama sojų varške (tofu). Tai skanios ir greitai paruošiamos šiltos salotos.

 

  • 70 g sojų varškės
  • Morka
  • Saldžioji paprika
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • Šaukštelis maltų kalendros sėklų
  • 5 – 6 svogūnų laiškai
  • 2 šaukštai sezamo sėklų
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 30 ml augalinio aliejaus

Gaminimas

 

Morką ir papriką supjaustyti plonomis juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir apkepinti daržoves. Sudėti į salotinę.

 

Suberti kalendrą, supilti išspausto česnako sultis, sudėti smulkintus svogūnų laiškus bei paskrudintas sezamo sėklas ir sumaišyti. Sojų varškę supjaustyti kubeliais, sumaišyti su salotomis ir užpilti sojų padažu.

 

100 g apie 138 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

1 porcija

Spausdinti