• 4 silkės
  • Šaukštelis garstyčių
  • 2 svogūnai
  • Džiovintų baravykų
  • 3 šaukštai aliejaus
  • Acto marinato
  • 8 gvazdikėliai
  • 2 morkos
  • Kuokštelis petražolių
  • Citrina papuošti

Gaminimas

Išvalytas silkes be kaulų perskirti į dvi dalis ir vidų patepti garstyčiomis. Svogūnus supjaustyti šiaudeliais. Džiovintus baravykus išvirti. Viską sumaišyti ir pakepinti aliejuje. Atvėsinti, sudėti ant silkių puselių, išteptų su garstyčiomis. Puseles, pradedant nuo platesnio galo, suvynioti oda į viršų. Kad vyniotinis neiširtų, uodegėlę prismeigti gvazdikėliu. Vyniotinius sudėti į dubenėlį ir užpilti marinatu. Marinuoti apie parą. Patiekiant užpilti silpnu acto marinatu, papuošti pjaustytomis morkomis, petražolių lapeliais, citrinos riekutėmis.


Spausdinti