Kai orai atšyla, norisi kažko gaivesnio. O kas gali būti skaniau ir gaiviau negu skanios, šaltos sriubos iš pirmųjų pavasarinių žalumynų? Pavyzdžiui, šiltesnėmis dienomis tinka ne tik įprasti šaltibarščiai, bet ir šalta sriuba su šviežiais agurkais, rūgštynėmis ir virta vištienos krūtinėle.

 

sriuba

  • 300 g vištienos filė
  • 4 bulvės
  • 200 g rūgštynių
  • 50 g petražolių ir krapų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1,5 l vandens
  • Virtų kiaušinių
  • Šviežių agurkų
  • Grietinės pagal skonį
  • Svogūnų laiškų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Nuo vištienos krūtinėlės nupjaustyti kaulus ir plėves bei apvirti pasūdytame vandenyje 25 min., tada išgriebti iš vištienos sultinio. Nuskusti ir supjaustyti bulves, rūgštynių lapus stambiai supjaustyti. Petražoles ir krapus supjaustyti smulkiau. Kai vištienos sultinys dar kartą užvirs, sudėti bulves ir pavirti 10 min. Tada sudėti rūgštynes, paskaninti druska ir pipirais, ir virti, kol bulvės bus paruoštos. Galiausiai sudėti gabalėliais supjaustytą vištieną ir nukelti puodą nuo ugnies. Kai atvės įdėti supjaustytų agurkų, svogūnų laiškų, kiaušinių puseles arba be lukšto virtus kiaušinius. Patiekti su grietine. Galima valgyti su skrudintomis duonos riekelėmis.

 

6 porcijos

100 g apie 200 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti