Karštomis vasaros dienomis nesinori valgyti nieko sunkaus. Taigi tobulas pasirinkimas pietums ar vakarienei – salotos. Paprasta, gardu ir sveika!

 

Pikantiškos špinatų

 

4 porcijos

100 g 226 kcal

Ruošti 15 min.

 
  •  250 g špinatų
  •  Granatas
  •  2 kriaušės
  •  150 g varškės sūrio
  •  Druskos pagal skonį

PADAŽUI:

  •  2 šaukštai šviežiai spaustų apelsino sulčių
  •  40 ml alyvuogių aliejaus
  •  Šaukštas medaus
 

GAMINIMAS. Špinatus sumaišyti su granato sėklomis, plonai pjaustytomis kriaušių riekelėmis, trupintu sūriu. Pagardinti druska. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus, apšlakstyti salotas.

 

Fresh,Salad,With,Baby,Spinach,,Pear,,Pomegranate,And,Cottage,Cheese.

 

 

Su lašiša

 

2 porcijos

100 g 238 kcal

Ruošti 15 min.

 
  •  200 g mėgstamų salotų mišinio
  •  150 g sūdytos lašišos
  •  Avokadas
  •  6 vyšniniai pomidorai
  •  Druskos, maltų citrinpipirių pagal skonį
  •  Šaukštas sezamų sėklų

PADAŽUI:

  •  30 ml alyvuogių aliejaus
  •  Šaukštas citrinos sulčių
  •  Šaukštelis balzaminio acto
 

GAMINIMAS. Salotas sumaišyti su kąsnio dydžio gabalėliais pjaustyta lašiša, smulkintu avokadu, perpjautais pomidorais, pagardinti prieskoniais, sezamų sėklomis. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir apšlakstyti salotas.

 

Salmon,Salad,With,Green,Leaves,,Avocado,And,Tomato,On,Black

 

Gražgarsčių su feta ir burokėliais

 

4 porcijos

100 g 179 kcal

Ruošti 15 min.

 

  •  2 nedideli orkaitėje kepti burokėliai
  •  150 g fetos
  •  200 g gražgarsčių
  •  50 g graikinių riešutų
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį

PADAŽUI:

  •  30 ml alyvuogių aliejaus
  •  Šaukštas medaus
  •  Šaukštas baltojo vyno acto
 

GAMINIMAS. Nuluptus burokėlius ir fetą supjaustyti vienodo dydžio kubeliais. Sumaišyti su gražgarstėmis. Riešutus kepinti sausoje keptuvėje, kol paskleis malonų aromatą. Truputį pasmulkinti ir įmaišyti į salotas. Pagardinti druska ir pipirais. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir apšlakstyti salotas.

 

Beetroot,,Arugula,,Feta,Cheese,And,Walnut,Salad,,Top,View

 

Su antiena

 

2 porcijos

100 g 233 kcal

Ruošti 15 min.

 

  •  200 g lapinių salotų mišinio
  •  Apelsinas
  •  200 g keptos anties krūtinėlės
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį

PADAŽUI:

  •  30 ml alyvuogių aliejaus
  •  Šaukštas garstyčių
  •  Šaukštas medaus
  •  Šaukštas apelsino sulčių
 

GAMINIMAS. Salotas susmulkinti, sumaišyti su nedideliais gabalėliais pjaustytu apelsinu. Ant viršaus išdėlioti plonais griežinėliais pjaustytą antieną. Pagardinti druska ir pipirais. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir apšlakstyti salotas.

 

Warm,Salad,With,A,Mixture,Of,Salad,Leaves,,Baked,Duck

 

Su silke

 

4 porcijos

100 g 299 kcal

Ruošti 20 min.

 

  •  200 g sūdytos silkės
  •  3 mandarinai
  •  150 žaliųjų vynuogių be kauliukų
  •  Mėlynasis svogūnas
  •  Keli svogūnų laiškai
  •  50 g graikinių riešutų

PADAŽUI:

  •  2 šaukštai natūralaus jogurto
  •  Šaukštas majonezo
  •  Šaukštelis šviežiai spaustų citrinos sulčių
  •  Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais, sumaišyti su smulkintais mandarinais, perpjautomis vynuogėmis, pusžiedžiais pjaustytu svogūnu, smulkintais svogūnų laiškais ir kapotais riešutais. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus, apšlakstyti salotas ir gerai permaišyti.

 

Salad,Of,Salted,Herring,,Tangerines,,Grapes,And,Walnuts,On,A

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė