• 2 kriaušės
  • 100 g graikinių riešutų
  • 200 g pelėsinio sūrio
  • Ryšelis salotų
  • Kuokštelis kalendros lapelių
  • 50 sviesto 
  • 30 ml balzaminio acto
  • šaukštelis miltelinio cukraus
  • Šaukštas rudojo cukraus

Gaminimas

 

Puode ištirpinti sviestą su ruduoju cukrumi. Dideles kriaušes nulupti, išimti sėklides ir supjaustyti į 8 dalis. Sudėti į puodą su ištirpusiu sviestu. Virti, kol šiek tiek suminkštės ir taps auksinės spalvos.  Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir 7 – 10 minučių pakepinti riešutus.

 

Salotų lapus išdėlioti lėkštėje. Ant jų sudėti karamelizuotų kriaušių gabalėlius ir pabarstyti sutrupintu sūriu. Ant viršaus užberti riešutų ir kalendros lapelių. Pašlakstyti balzaminio acto ir miltelinio cukraus padažu.

 

100 g apie 239 kcal

Spausdinti