Salierai: užkandžio ir sriubos receptai
2014-02-28 16:08Įdaryti salierai – lengvas, sveikas ir pavasariu kvepiantis užkandis. Patiekalui naudojami salierai gerina virškinimo sistemos veiklą. Tinka tiems, kurie retkarčiais ar visada bando gyventi sveikai! Trinta salierų sriuba taip pat lengvai paruošiama, skani ir tinkanti lieknėjantiems!
Įdaryti salierai „Skruzdės ant rąsto“
- 5 salierų stiebai
- 25 g krapų
- 25 g svogūnų laiškų
- Razinų pagal skonį
- 140 g tepamo varškės sūrio
Gaminimas
Salierų stiebus supjaustyti į 2 – 3 gabalėlius. Susmulkinti krapus ir svogūnus ir sumaišyti su tepamu varškės sūriu. Salierų stiebo gabalėlius prikimšti įdaro ir sudėti ant lėkštės. Papuošti razinomis ir (arba) smulkintais salierų lapais.
100 g apie 92 kcal
Paruošimo laikas: 15 min
4 porcijų
Salierų ir riešutų sriuba „Riešutinis džiaugsmas“
- 250 g saliero šaknies
- 100 g morkų
- Svogūnas
- 30 g krapų
- 4 skiltelės česnako
- 100 g sūrio
- Graikinių riešutų, druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Salierų šaknį ir svogūną smulkiai supjaustyti. Morkas sutarkuoti. Užpilti verdančiu vandeniu ir virti, kol daržovės suminkštės. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų. Kai daržovės išvirs, sutrinti maisto smulkintuvu. Į sriubą sudėti tarkuotą sūrį, išmaišyti ir užvirti. Papuošti smulkintais krapais ir kapotais riešutais.
100 g apie 115 kcal
Paruošimo laikas: 45 min
4 porcijų