Balta, puri ir lengva it gulbės plunksna. Dovanojanti svaiginantį saldumą bei malonumą. Tokia yra „Pavlova“ – legendinis desertas, pavadintas rusų balerinos Anos Pavlovos garbei. Tai tobulas skanėstas vasarai. Jį pagaminti ne taip sudėtinga, reikia tik apsišarvuoti kantrybe.

 

Su maskarpone ir uogomis

 

10 porcijų

100 g 432 kcal

Ruošti 3 val.

 

Pagrindui:

  • 4 kiaušinių baltymai
  • 250 g cukraus
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • Šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • Šaukštelis baltojo vyno acto

Kremui:

  • 125 g maskarponės
  • 30 g miltelinio cukraus
  • Pusė šaukštelio vanilinio cukraus
  • 125 ml riebios grietinėlės

Viršui:

  • Kelios saujos šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių, vyšnių be kauliukų ar kt.)

GAMINIMAS. Baltymus plakti elektriniu plaktuvu, kol pabals ir suputos. Toliau plakant suberti cukrų, sumaišytą su vaniliniu cukrumi. Plakti, kol masė taps labai tvirta ir blizgi, o cukrus ištirps. Apvertus dubenį plakinys turi jame likti. Atsargiai įmaišyti krakmolą ir actą.

 

Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo nusipiešti maždaug 20 cm skersmens apskritimą. Ant jo dėti plakinį ir tolygiai paskirstyti. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 120 °C. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 100 °C ir džiovinti dar 2 val. Paruoštą morenginį krepšelį atvėsinti.

 

Per tą laiką pasiruošti kremą. Maskarponę sumaišyti su milteliniu bei vaniliniu cukrumi ir išplakti elektriniu plaktuvu. Toliau plakant supilti grietinėlę. Turi išeiti tirštas kremas. Juo įdaryti morenginį krepšelį. Ant viršaus išdėlioti uogas. Galima papuošti mėtų lapais, migdolų drožlėmis ar kitais pagardais. Patiekti nedelsiant, kol morengas neprarado traškumo.

 

Pavlova,Berry,Cake,,Close,Up

 

Su šokoladu ir vyšniomis

 

10 porcijų

100 g 513 kcal

Ruošti 3 val.

 

Pagrindui:

  • 8 kiaušinių baltymai
  • 300 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto

Viršui:

  • 500 ml riebios grietinėlės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 250 g vyšnių sirupe
  • 150 g šokoladinių dražė
  • 150 g juodojo šokolado

GAMINIMAS. Baltymus išplakti elektriniu trintuvu iki standžios masės. Toliau plakant įmaišyti cukrų bei vanilės ekstraktą. Plakti, kol apvertus indą baltymai neiškris.

 

Paruoštą masę paskirstyti ant dviejų kepimo popieriumi išklotų skardų – suformuoti du apskritimus, vieną šiek tiek didesnį už kitą. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 130 °C. Tuomet sumažinti temperatūrą iki 100 °C ir morengus džiovinti dar apie 2 val. Atvėsinti.

 

Grietinėlę išplakti su milteliniu cukrumi. Pusę jos kiekio užtepti ant didesnio morengo lakšto. Išdėlioti pusę vyšnių ir šokoladinių dražė. Dėti mažesnį morengo lakštą ir jį aptepti likusiu grietinėlės kremu. Papuošti likusiomis vyšniomis, šokolado dražė bei gausiai apšlakstyti ištirpintu šokoladu. Patiekti nedelsiant.

 

Chocolate,Pavlova,With,Chocolate,Candies,And,Sauce,,Selective,Focus

 

Mini krepšeliai su vaisiais

 

8 porcijos

100 g 412 kcal

Ruošti 3 val.

 
  • Pagrindui:
  • 6 kiaušinių baltymai
  • 150 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštas obuolių acto

Viršui:

  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 100 g mangų ir pasiflorų džemo
  • 3 itin sunokę nektarinai
  • Sūdytų pistacijų puošti

GAMINIMAS. Baltymus išplakti elektriniu trintuvu iki standžios masės. Toliau plakant įmaišyti cukrų, vanilės ekstraktą bei actą. Plakti, kol apvertus indą baltymai neiškris.

 

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos iš baltymų masės suformuoti porcijos dydžio krepšelius. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 120 °C. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 100 °C ir džiovinti dar 2 val. Atvėsinti.

 

Grietinėlę išplakti iki standumo kartu su cukrumi. Išdėlioti ant morengų krepšelių. Ant viršaus paskirstyti džemą, plonomis riekelėmis pjaustytus nektarinus. Papuošti kapotomis pistacijomis. Patiekti nedelsiant.

 

Dessert,Pavlova,Of,Meringue,With,Passion,Fruit,,Nectarines,And,Pistachio

 

Mini irisiniai krepšeliai

 

8 porcijos

100 g 566 kcal

Ruošti 3 val.

 

Pagrindui:

  • 6 kiaušinių baltymai
  • 150 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštelis romo esencijos
  • Šaukštas baltojo vyno acto

Viršui:

  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis romo esencijos
  • 100 g irisų
  • 30 g sūdyto sviesto
  • 100 ml karamelinio padažo
  • 50 g pieninio šokolado
  • 50 g juodojo šokolado

GAMINIMAS. Baltymus išplakti elektriniu trintuvu iki standžios masės. Toliau plakant įmaišyti cukrų, vanilės ekstraktą, romo esenciją bei actą. Plakti, kol apvertus indą baltymai neiškris.

 

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos iš baltymų masės suformuoti porcijos dydžio krepšelius. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 120 °C. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 100 °C ir džiovinti dar 2 val. Atvėsinti.

 

Grietinėlę išplakti su cukrumi ir romo esencija iki standumo. Aptepti krepšelių viršų.

 

Irisus (šiek tiek pasilikti) ištirpinti su sviestu. Kartu su karameliniu padažu gausiai apšlakstyti krepšelius. Į centrą pridėti mažais gabalėliais pjaustyto šokolado bei likusių irisų. Patieki nedelsiant.

 

Portion,Of,Mini,Pavlova,Meringue,Cake,Decorated,With,Chocolate,,Toffee

 

Kavos su maskarpone ir riešutais

 

10 porcijų

100 g 536 kcal

Ruošti 3 val.

 

Pagrindui:

  • 8 kiaušinių baltymai
  • 200 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštas tirpiosios kavos
  • Šaukštelis kukurūzų krakmolo

Pertepimui:

  • 150 g maskarponės
  • 50 g miltelinio cukraus
  • 125 ml riebios grietinėlės
  • 50 ml klevų sirupo
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštas tirpiosios kavos
  • 100 g graikinių riešutų

GAMINIMAS. Baltymus išplakti elektriniu trintuvu iki standžios masės. Toliau plakant įmaišyti cukrų, vanilės ekstraktą, kavą ir krakmolą. Plakti, kol apvertus indą baltymai neiškris.

 

Paruoštą masę paskirstyti ant dviejų kepimo popieriumi išklotų skardų – suformuoti du vienodo dydžio apskritimus. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 130 °C. Tuomet sumažinti temperatūrą iki 100 °C ir džiovinti dar apie 2 val. Atvėsinti.

 

Maskarponę sumaišyti su milteliniu cukrumi ir iki standumo išplakta grietinėle, klevų sirupu, vanilės ekstraktu bei kava. Gautu kremu gausiai aptepti vieną morengo lakštą. Išdėlioti smulkintus riešutus (truputį pasilikti) ir uždėti antrą lakštą. Patiekti papuošus likusiais riešutais, galima barstyti tirpiosios kavos.

 

Homemade,Meringue,Walnut,Cake,With,Coffee,Mascarpone,Cream.

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė