• 2 stiklinės lieso pieno
  • ¼ puodelio rudo cukraus
  • 2 šaukštai medaus
  • ¼ šaukšto malto kardamono
  • Druskos
  • ½ puodelio „Arborio“ ryžių
  • ½ puodelio auksinių razinų
  • ½ puodelio kokoso drožlių
  • ½ puodelio migdolų

Gaminimas

 

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Puode sumaišykite pieną, cukrų, medų, kardamoną, žiupsnelį druskos. Masę virkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite ryžius ir išmaišykite. Dalinai uždenkite, sumažinkite ugnį ir maišydami virkite, kol ryžiai suminkštės (maždaug 30 – 35 minutes).

 

Sukrėskite ryžius į kitą dubenį ir įmaišykite razinas. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent 2 valandoms.

 

Paskleiskite kokoso drožles ant kepimo skardos, retkarčiais pamaišykite ir kepkite, kol pagels (4 – 6 minutes). Leiskite kokoso drožlėms atvėsti. Smulkiai sumalkite kokoso drožles ir migdolus.

 

Iš ryžių masės su matavimo šaukštu suformuokite kamuoliukus ir apvoliokite maltuose riešutuose. Sudėkite ant kepimo skardos ir atšaldykite, kol sukietės (valandą arba ilgiau, bet ne ilgiau nei dvi dienas).

Spausdinti