Ryžių pudingas su konservuotais persikais
2014-05-16 10:07Ryžių pudingai populiarūs daugelyje pasaulio kraštų. Tačiau kiekvienoje šalyje jie gaminami šiek tiek kitaip: skiriasi papildomi ingredientai, jų proporcijos ir gaminimo būdai. Paprastai jis gaminamas iš įvairių rūšių ryžių, gyvulinio arba kokosų pieno, kiaušinių ir prieskonių (muskato, cinamono, imbiero, vanilės, apelsinų, citrinų žievelių). Galbūt šis receptas kam nors taps savaitgalio atradimu?
- 400 g konservuotų persikų
- 200 g trumpagrūdžių ryžių
- 800 ml pieno
- Šaukštas sviesto
- 2 kiaušiniai
- 65 g cukraus
- Cinamono lazdelė
Gaminimas
Pieną, sviestą, ryžius ir cinamono lazdelę virti ant mažos ugnies, retkarčiais pamaišant, apie 20 minučių, kol ryžiai suminkštės. Ryžiai turi būti drėgni. Jei išgaruoja vanduo, įpilti šiek tiek konservuotų persiko sirupo arba vandens. Išgriebti cinamono lazdelę. Palikti atvėsti.
Baltymus išplakti iki standžių putų. Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi. Nusausinti persikų puseles, jei reikia, susmulkinti.
Kiaušinio trynius su cukrumi sumaišyti su ryžiais, paskui atsargiai sumaišyti su kiaušinių baltymais. Pusę ryžių supilti į riebalais išteptą kepimo indą, sudėti sluoksnį persikų ir ant viršaus sudėti likusius ryžius. Viršų pabarstyti cukrumi. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.
100 g apie 113 kcal
Paruošimo laikas: 2 val.
6 – 8 porcijos