„Gardu Gardu“ laidos vedėjų pasisakymus tuoj bus galima įtraukti į sentencijų žodyną, nes jų kalbos ir ritualai jau tampa giliai įsišaknijusiomis laidos tradicijomis. Gian Luca prisipažįsta, kad jis net gyventi negalėtų be kavos, o tuo metu Ali suabejoja kolegos pasirinkimo sveikumu ir tuo, ar kava geresnis energijos užtaisas nei košė.

 

gg20171016_002m (Small)

 

Šį šeštadienį Gian Luca pasidalins itališkais įpročiais šeštadienio vakarą susitikti su draugais ne vakarienei, o aperityvui – užkandžiams. Ta proga jis pagamins kelių rūšių karštus užkandžius su sluoksniuota tešla ir sūrio lazdelėmis, kuriuos taip pat galima valgyti ir šaltus. O Ali, kaip jau tampa įprasta, nenuvils tikrų šokolado mėgėjų ir iškeps lazdyno riešutų pyragą su pieninio šokolado kremu bei, anot jo paties, slaptuoju ingredientu.

 

gg20171016_021m (Small)

 

Taigi, koks tas slaptasis ingredientas ir daug kitų skanių paslapčių – šio šeštadienio televizijos laidoje „Gardu Gardu“!

 

gg20171016_026m (Small)

 

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

 
Sluoksniuotos tešlos užkandžiai

su sūrio lazdelėmis

 
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 4 riekelės vytinto kumpio
  • 16 griežinėlių mėgstamos dešros (saliamio ir čioriso)
  • 12 sūrio lazdelių
  • 1 kiaušinis
  • Konservuotų saulėje džiovintų pomidorų
  • Konservuotų grilintų baklažanų
  • Mėgstamų prieskonių
  • Žiupsnelio miltų
   

 

Ant darbastalio pabarstyti miltų ir patiesti 6 mažuosius sluoksniuotos tešlos stačiakampius. Perpjauti juos per pusę skersai. Ant keturių puselių uždėti po kumpio riekelę, ant kitų keturių puselių uždėti po 4 griežinėlius mėgstamos dešros, ant likusių puselių uždėti turimų konservuotų daržovių. Sūrio lazdeles apvolioti prieskoniuose. Geriausia naudoti prieskonius be druskos. Jei su druska, apvolioti negausiai. Vieną tešlos kraštą išilgai patepti kiaušinio plakiniu ir susukti ritinėlį bei užspausti, kad kitas tešlos kraštas priliptų prie kiaušinio plakinio. Ritinėlių viršuje skersai peiliu padaryti negilias įpjovas ir ištepti paviršių kiaušinio plakiniu. Galima supjaustyti ritinėlius 3–4 cm storio gabaliukais prieš kepimą arba po jo. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
 

Lazdyno riešutų pyragas

su pieninio šokolado kremu

Pyragas:

  • 100 g lazdyno riešutų
  • 60 g cukraus pudros
  • 30 g miltų
  • 30 g cukraus
  • 120 g kiaušinių baltymų masės  (4  kiaušinių baltymai)
  • Žiupsnelis cinamono
 

Kremas:

 
  • 130 g grietinėlės
  • 300 g pieninio šokolado
 

Papuošimas:

  • Juodojo šokolado pabarstukų arba drožlių
  • Cukraus pudros
  • Šviežios mėtos lapelių
  • Kreminio mėlyno pelėsio sūrio
   

 

Smulkintuve sumalti lazdyno riešutus kartu su cukraus pudra ir miltais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų ir į juos suberti riešutų mišinį. Iš lėto viską išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į kepimo formą ir išlyginti. Paviršių apibarstyti cinamonu. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.

Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Gautą vientisą masę užpilti ant iškepto pyrago į kepimo formą. Paviršių gražiai išlyginti ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų bei sustingtų kremas. Atvėsusį pyragą išimti iš kepimo formos, apibarstyti šokolado pabarstukais arba drožlėmis. Patiekti su kreminiu mėlyno pelėsio sūriu, apibarstyti cukraus pudra bei papuošti šviežios mėtos lapeliais.  Skanaus!