Maloniai nustebinkite ir pradžiuginkite svečius šv. Velykų sekmadienį naujais desertais. Šventės – tai viena iš nedaugelio progų metuose, kai galima mėgautis saldžiais kepiniais ir nejausti sąžinės graužimo. Nepamirškite skanėstus papuošti Velykų atributika: mažais spalvotais šokoladiniais kiaušinėliais, valgomomis gėlėmis ir žaliais lapeliais. Idėjų galite pasisemti čia!

 

Velykų vaisinis pyragas

 

"velykų pyragas"

  • 5 kiaušiniai
  • 0,5 kg sviesto
  • 180 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį
  • 50 g džiovintų vaisių (razinų, datulių, cukatų, apelsinų žievelių, graikinių riešutų)
  • Spalvotų guminukų, miltelinio cukraus puošti
 

Gaminimas

 

Džiovintus riešutus užpilti verdančiu vandeniu ir mirkyti 30 minučių. Po to nusausinti ir padalinti į kelias dalis. Trynius atskirti nuo baltymų, įdėti cukraus ir išplakti iki lengvos ir purios masės. Sudėti minkštą sviestą. Į baltymus įberti šiek tiek druskos ir išplakti iki standžių putų. Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir sviestu, ir sumaišyti su miltais. Sudėti razinas ir išplaktus baltymus ir švelniai sumaišyti. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 45 – 50 minučių. Pyragą rekomenduojama palikti pastovėti vieną dieną. Galima papuošti spalvotais guminikais ir pabarstyti milteliniu cukrumi arba aplieti karštu šokoladu.

 

8 – 10 žmonėms

100 g apie 354 kcal

Paruošimo laikas: apie 180 min

   

Varškinė Velykų boba

 
  • 500 g varškės
  • 100 g sviesto
  • 250 ml 20 % grietinėlės
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g razinų arba cukatų
  • Citrinų žievelės pagal skonį
 

Gaminimas

 

Varškę pertrinti per sietelį. Po to sumaišyti su minkštu sviestu. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir grietinėle, užkelti ant ugnies ir virti maišant apie 5 minutes arba kol masė suminkštės. Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad šiek tiek atvėstų. Kiaušinių su cukrumi masę sudėti į varškę, sudėti razinas ir viską gerai išmaišyti. Velykų bobos formą iškloti marle ir sudėti varškės masę. Viską uždengti marlę ir išspausti. Palikti šaldytuve per naktį. Prieš patiekiant į stalą atsargiai apversti ir nuimti marlę.

 

8 – 10 žmonėms

100 g apie 224 kcal

Paruošimo laikas: apie 8 val. 25 min

   

Pyragaičiai „Kregždžių lizdai“

 
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 150 g migdolų
 

Gaminimas

 

Atvėsintus kiaušinių baltymus išplakti su šiek tiek cukraus, kad susidarytų putos ir masė padidėtų tris kartus. Toliau plakant suberti likusį cukrų. Pusę kapotų migdolų sumaišyti su baltymų putėsiais. Desertiniu šaukštu dėti baltymų masę ant riebalais išteptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos. Putėsių viduryje padaryti nedidelį griovelį, į kurį įberti šiek tiek likusių kapotų migdolų. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 100 laipsnių, ko visiškai išdžius, apie valandą.

 

6 – 8 žmonėms

100 g apie 404 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti