Sakoma, kad Helovino naktį moliūgas įgyja magiškų savybių. Ne tik šildo, suteikia jėgų ir energijos, bet ir padeda apsisaugoti nuo piktųjų dvasių. Nežinia, kaip yra iš tikrųjų, bet virtinukai su moliūgų įdarų iš tiesų yra stebuklingo skonio.  Virtinukai su moliūgų įdaru – tai tikrasis rudens skonis.

 

ravioli

  • 220 g moliūgo
  • 240 g miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 45 g parmezano
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Petražolių, virto moliūgo puošti
 

Gaminimas

 

Iš miltų, druskos, kiaušinio ir alyvuogių aliejaus išminkyti tešlą. Moliūgo minkštimą sumaišyti su tarkuotu parmezano sūriu ir prieskoniai. Iškočioti tešlą ant miltuoto paviršiaus ir išpjauti kvadratėlius. Į vidurį įdėti šiek tiek moliūgų įdaro ir užlankstyti tešlos kampus. Virti sūdytame vandenyje, kai iškils dar 3 – 5 minutes. Papuošti tarkuotu sūriu, virto moliūgo kubeliais bei šviežia petražole.

 

100 g apie 204 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

4 porcijos

Spausdinti