Lietiniams:

  • 2 kiaušiniai
  • 100 g miltų
  • 300 ml pieno
  • Šaukštas sviesto
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto 
  • Šaukštas cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 450 g braškių
  • 3 šaukšteliai miltelinio cukraus
  • 5 šaukšteliai plaktos grietinėlės
  • Malto cinamono pagal skonį

Gaminimas

 

Sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Viduryje sauso mišinio padaryti duobutę ir supilti plaktus kiaušinius, tirpintą sviestą, pieną ir vanilę. Tešlą maišyti, kol taps vientisa. Paskui 30 minučių palikti šaldytuve. Lietinius kepti ant vidutinės ugnies.

 

Braškes nuplauti, nusausinti ir perpjauti per pusę. Vieną blynų pusę aptepti grietinėle, išdėlioti braškių puseles. Blynelius sulenkti per pusę ir pabarstyti milteliniu cukrumi bei cinamonu.

 

100 g apie 339 kcal

Spausdinti