valgiai

Norite kažko įdomiau ant kalėdinio stalo? Galbūt pabandykite išsikepti plikytų pyragaičių su lašišų putėsiais? Skanu, gana nesudėtinga ir atrodo labai šventiškai!

 
  • 120 g miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • 200 ml vandens

Putėsiams:

  • 200 mažai sūdytos lašišos
  • 150 g tepamo varškės sūrio
  • Žalumynų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Druską, sviestą, vandenį užvirinti, palaipsniui supilti miltus, sumažinus ugnį. Gautą tešlą maišyti dvi minutes. Tada nukelti nuo ugnies ir toliau maišyti tešlą, kol nebelips prie puodo sienelių. Atvėsinti ir po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Tada padalyti tešlą į mažus gabalėlius ir kišti į orkaitę, įkaitintą iki 200° ir kepti apie pusvalandį. Kol kepa pyragaičiai, susmulkinti lašišą, sūrį ir žalumynus elektriniu trintuvu iki vientisos  masės. Pyragaičius aptepti lašišų putėsiais.

 

4 – 6 porcijų

100 g apie 397 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti