Tradiciniai desertai ilgainiui pabosta net neišrankiems smaližiams. Skanėstai su sūria karamele, aitriąja paprika, pipirais ir kitais netikėtais ingredientais turėtų kuo puikiausiai patenkinti šį poreikį ir pamėgtiems desertams suteikti pikantiškų natų.

 

Braunis su aitriąja paprika

 

8 porcijos

100 g 439 kcal

Ruošti 45 min.

 
  • 150 g sviesto
  • 150 g juodojo šokolado
  • 100 g juodojo šokolado su aitriąja paprika
  • 175 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 75 g kvietinių miltų
  • Pusė šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
  • 75 g migdolų miltų
  • Šviežių uogų puošti

GAMINIMAS. Sviestą su šokoladais išlydyti karšto vandens garų vonelėje. Kai pravės, įmaišyti su cukrumi išplaktus kiaušinius, persijotus miltus. Kai masė taps vientisa, įmaišyti aitriąją papriką ir migdolų miltus. Tešlą supilti į riebalais išteptą skardą ir kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti viršų gausiai papuošus uogomis.

 

Brownies,Cake,Delish,With,Berries,,Milk,And,Eggs,Behind,As

 

Citrininiai sausainiai su juodaisiais pipirais

 

45 vnt.

100 g 524 kcal

Ruošti 50 min.

 
  • 3 kiaušiniai
  • 400 g rudojo cukraus
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 250 g kvietinių miltų
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • Pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • Miltelinio cukraus puošti

GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir citrinos sultimis. Įmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Tešlą bent 30 min. laikyti šaldytuve, kad taptų lengviau formuojama.

 

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos ledų samteliu iš tešlos formuoti sausainėlius. Tokio neturint, galima sausainius formuoti vandeniu sudrėkintomis rankomis arba paprastu šaukštu. Kepti 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti atvėsintus, apibarsčius milteliniu cukrumi.

 

Lemon,Cookies,,Dessert,,Sweet,Treats

 

Trupininis obuolių pyragas su sūria karamele

 

8 porcijos

100 g 459 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

TEŠLAI:

  • 115 g atšaldyto sviesto
  • 50 g cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 125 g miltų

ĮDARUI:

  • 3 obuoliai
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • Žiupsnelis malto muskato

VIRŠUI:

  • 40 g avižinių dribsnių
  • 70 g rudojo cukraus
  • Ketvirtadalis šaukštelio cinamono
  • 30 g miltų
  • 60 g sviesto

SŪDYTAI KARAMELEI:

  • 200 g cukraus
  • 90 g sviesto
  • 120 ml riebios grietinėlės
  • Šaukštelis druskos

GAMINIMAS. Sviestą sutarkuoti ir sumaišyti su kitais tešlai skirtais ingredientais. Pertrinti pirštais – turi išeiti trupininė tešla. Iškloti pyrago formos dugną ir kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 150 °C.

 

Per tą laiką paruošti įdarą. Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jas sumaišyti su cukrumi, miltais, prieskoniais ir tolygiai paskirstyti ant iškepto pagrindo.

 

Pasiruošti trupininį viršų: dribsnius sumaišyti su cukrumi, cinamonu, miltais. Įtarkuoti sviestą ir viską trinti tarp pirštų, kol išeis trupiniai. Jais apibarstyti pyrago viršų. Pyragą kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Kol pyragas kepa, pasiruošti sūdytą karamelę: į puodą suberti cukrų ir maišant lėtai kaitinti, kol ištirps ir masė ims ruduoti. Sudėti sviestą ir dar kelias minutes maišant kaitinti. Supilti grietinėlę, pasūdyti, gerai permaišyti ir nukėlus leisti atvėsti. Paruošta karamele apšlakstyti iškeptą pyragą.

 

Salted,Caramel,Apple,Pie

 

Burokėlių triufeliai

 

20 vnt.

100 g 543 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  • 2 burokėliai
  • 125 g juodojo šokolado (kakavos bent 70 %)
  • Šaukštelis kokosų aliejaus
  • 75 ml kokosų kremo
  • 30 ml klevų sirupo
  • 40 ml amareto
  • Sauja migdolų

GAMINIMAS. Burokėlius nulupti ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis. Kepti apie 2 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 °C. Turi visiškai išdžiūti, laužiant tarp pirštų byrėti. Kai atvės, elektriniu smulkintuvu sumalti iki miltelių.

 

Šokoladą sulaužyti, sumaišyti su kokosų aliejumi ir išlydyti karšto vandens garų vonelėje. Kai visiškai ištirps, nukelti ir įmaišyti kokosų kremą, klevų sirupą ir amaretą. Migdolus kuo smulkiau permalti ir įmaišyti į bendrą masę. Ją supilti į maistine plėvele išklotą indą ir bent 2 val. laikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų.

 

Sustingusią masę kabinti šaukštu ir rankomis formuoti rutuliukus. Kiekvieną apvolioti burokėlių miltais.

 

Selective,Focus,On,Pink,Raspberry,Beetroot,Truffles,Close,Up,,White

 

Rozmarinų skonio ledai

 

4 porcijos

100 g 293 kcal

Ruošti 6,5 val.

 
  • 480 ml riebios grietinėlės
  • 140 g rudojo cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 3 šakelės šviežių rozmarinų
  • 240 ml riebaus pieno
  • 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

GAMINIMAS. Pusę grietinėlės supilti į puodą, suberti cukrų, druską, įdėti rozmarinų šakeles ir viską lėtai kaitinti, kol cukrus ištirps. Nukėlus įmaišyti likusią grietinėlę, pieną, vanilės ekstraktą. Masę supilti į indą ir 6 val. laikyti šaldytuve.

 

Iš atvėsintos ledų masės išimti rozmarinų šakeles ir supilti į ledų gaminimo aparatą. Toliau viską daryti taip, kaip nurodyta gaminio instrukcijoje. Jeigu tokio aparato neturite, ledus galite šaldyti šaldiklyje. Ten juos laikyti 3–4 val. Po pirmos valandos išimti ir gerai permaišyti.

 

Rosemary,Ice,?ream

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė