Pietūs lauko kepsninėje
2023-06-01 07:52Atšilus orams lieka vis mažiau noro suktis virtuvėje. Kai šviečia saulė, odą maloniai glosto šiluma ir aplink čiulba paukšteliai, norisi kuo daugiau laiko leisti gryname ore. Tad kodėl pietų nepasigaminus lauko kepsninėje?
Daržovių asorti
2 porcijos
100 g 264 kcal
Ruošti 30 min.
- Nedidelė cukinija
- Raudona paprika
- Geltona paprika
- Saujelė ankštinių pupelių
- Pusė baklažano
- 50 ml sojų padažo
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Šaukštelis česnakų granulių
- 50 ml alyvuogių aliejaus su citrina
- Šviežių bazilikų puošti
GAMINIMAS. Visas daržoves supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Apšlakstyti sojų padažu, aliejumi, pagardinti pipirais, česnakų granulėmis. Marinuoti 15 min. Kepti apie 15 min. lauko kepsninėje, kol suminkštės ir gražiai apskrus.
Eršketo kepsneliai
4 porcijos
100 g298 kcal
Ruošti 50 min.
- 800 g eršketo
- Apelsinas
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- Šviežių čiobrelių pagal skonį
GAMINIMAS. Eršketą supjaustyti gabalėliais. Apšlakstyti iš pusės apelsino išspaustomis sultimis. Pagardinti druska, pipirais ir iš visų pusių aptepti aliejumi. Kepti apie 20 min. lauko kepsninėje, ant viršaus uždėjus čiobrelių šakelių ir likusio apelsino griežinėlius.
Šonkauliukai su barbekiu padažu
3 porcijos
100 g 365 kcal
Ruošti 1,5 val.
- 800 g kiaulienos šonkaulių
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- Apelsinas
- Druskos, maltų rausvųjų pipirų pagal skonį
- Šviežių rozmarinų pagal skonį
- 60 ml barbekiu padažo
- 2 šaukštai medaus
GAMINIMAS. Šonkaulius supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais. Aliejų sumaišyti su apelsino sultimis, druska, pipirais, smulkintais rozmarinais. Mišiniu gerai įtrinti mėsą ir pridengus maistine plėvele marinuoti 30 min. šaldytuve.
Pasimarinavusius šonkaulius kepti apie 25 min. lauko kepsninėje. Tuomet aptepti barbekiu ir medaus mišiniu, kepti dar 15 min., kol susidarys graži glazūra, mėsa apskrus.
Aštri vištiena
4 porcijos
100 g 326 kcal
Ruošti 1 val.
- 2 šaukštai garstyčių
- 2 šaukštai jogurto
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Pusė citrinos sulčių
- Pusė šaukštelio maltos aitriosios paprikos
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 800 g vištienos filė be kaulo
GAMINIMAS. Garstyčias sumaišyti su jogurtu, aliejumi, citrinos sultimis ir pagardinti prieskoniais. Marinatu gausiai įtrinti vištieną. Pridengti maistine plėvele ir 30 min. marinuoti šaldytuve. Kepti apie 30 min. lauko kepsninėje.
Kepti pievagrybiai
2 porcijos
100 g 210 kcal
Ruošti 20 min.
- 500 g pievagrybių
- Šaukštelis džiovintų česnakų granulių
- Druskos, maltų baltųjų pipirų pagal skonį
- 40 ml alyvuogių aliejaus
- 40 g sviesto
- Svogūnų laiškų puošti
GAMINIMAS. Grybus pagardinti prieskoniais. Aliejų sumaišyti su ištirpdytu sviestu ir apšlakstyti grybus. Kepti 5–10 min. lauko kepsninėje Patiekti apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais.
Autorius Jūratė Survilė