Ar jums patinka pica? Su kokiu neįprasčiausiu priedu esate ją valgę? Su ananasais? Tokia pica, galima sakyti, klasika! O ar bandėte picą su braškėmis ir itališku, šviežiu sūriu „Stracciatella“? Garantuojame, skonis maloniai nustebins jus ir jūsų draugus, kuriuos šia pica vaišinsite!

 

pica

  • 300 g miltų
  • 300 ml vandens
  • 10 g cukraus
  • 5 g druskos
  • 3 g sausų mielių

Padažui:

  • 2 pomidorai
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Priedams:

  • 120 g pomidorų padažo
  • 70 g braškių
  • 100 g šviežio sūrio „Stracciatella“
  • 5 g bazilikų
  • 10 g kreminio balzaminio acto
  • 5 g alyvuogių aliejaus
 

Gaminimas

 

Vandenį pašildyti iki kambario temperatūros. Įdėti druskos, cukraus, mielių. Išmaišyti ir supilti sijotus miltus. Išmaišyti tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti pastovėti 20 min. Paruošti padažą. Nulupti pomidorų žievelę ir sutarkuoti. Įdėti druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Iškočioti 1 cm storio tešlą, įdėti į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir iškepti. Tada aptepti picos padą pomidorų padažu. Ant viršaus dėti šviežio itališko sūrio „Stracciatella“, braškių, aplieti balzaminiu actu ir papuošti šviežiais bazilikų lapeliais.

 

4 porcijos

100 g apie 171 kcal

Paruošimo laikas: apie 50 min

Spausdinti