Pica su braškėmis ir šviežiu sūriu
2018-06-07 15:47Ar jums patinka pica? Su kokiu neįprasčiausiu priedu esate ją valgę? Su ananasais? Tokia pica, galima sakyti, klasika! O ar bandėte picą su braškėmis ir itališku, šviežiu sūriu „Stracciatella“? Garantuojame, skonis maloniai nustebins jus ir jūsų draugus, kuriuos šia pica vaišinsite!
- 300 g miltų
- 300 ml vandens
- 10 g cukraus
- 5 g druskos
- 3 g sausų mielių
Padažui:
- 2 pomidorai
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Priedams:
- 120 g pomidorų padažo
- 70 g braškių
- 100 g šviežio sūrio „Stracciatella“
- 5 g bazilikų
- 10 g kreminio balzaminio acto
- 5 g alyvuogių aliejaus
Gaminimas
Vandenį pašildyti iki kambario temperatūros. Įdėti druskos, cukraus, mielių. Išmaišyti ir supilti sijotus miltus. Išmaišyti tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti pastovėti 20 min. Paruošti padažą. Nulupti pomidorų žievelę ir sutarkuoti. Įdėti druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Iškočioti 1 cm storio tešlą, įdėti į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir iškepti. Tada aptepti picos padą pomidorų padažu. Ant viršaus dėti šviežio itališko sūrio „Stracciatella“, braškių, aplieti balzaminiu actu ir papuošti šviežiais bazilikų lapeliais.
4 porcijos
100 g apie 171 kcal
Paruošimo laikas: apie 50 min